AKPM Genel Kurulu

AKPM Genel Kurulu

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Agramunt:- “Türk milletinin kahramanca tavrı sayesinde darbe girişimi başarısız oldu”

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminin Türk milletinin sokaklara çıkıp karşı durması ve kahramanca tavrı sayesinde başarısızlığa uğradığını söyledi.

AKPM Genel Kurulu Güz Dönemi Oturumu açılışında konuşan Agramunt, “Bu yaz, Avrupa’ya karşı, değerlerimize ve kurumlarımıza karşı bir darbe girişiminde bulunuldu” ifadelerini kullandı.

Agramunt, 15 Temmuz gecesi, Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devletini hedef alan bir askeri darbe girişimine sahne olduğunu ifade ederek, "Vatandaşların üzerinden geçen tanklar sokakları istila etti, helikopterler ve askeri araçlar sivillerin üzerine ateş açtı ve parlamento bombalandı" dedi. Agramunt, Türk halkı ve yönetimi ile dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Darbe girişiminde 241 kişinin hayatını kaybettiği, 2 binden fazla kişinin de yaralandığı bilgisini Genel Kurul üyeleriyle paylaşan Agramunt, darbe girişiminin, Türk milletinin sokaklara çıkıp tanklara karşı durması ve kahramanca tavrı sayesinde başarısızlığa uğradığını vurguladı.

“Türk halkı ve Türk hükümeti ile dayanışma bizim için öncelikli bir konudur” ifadelerini kullanan Agramunt, darbe girişimi sonrası Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu zorluklarla mücadelede Avrupa Konseyi’nin desteği ve birikiminin seferber edilmesi gerektiğini söyledi.

Darbe girişiminin Türk halkının kararlı duruşu ve açık tavrı ile engellendiğinin altını çizen Agramunt, bu sayede demokrasinin ve anayasal düzenin korunduğunu ekledi.

Agramunt, AKPM Güz Dönemi Genel Kurulu’nda göçmenler, teröre karşı mücadele, küresel ve bölgesel istikrar, çevre felaketleri gibi konuların ele alınacağını, Türkiye’nin tek başına bu tehditlerle mücadele eden bir ülke olduğunu dile getirerek, Türkiye'ye uluslararası desteğin verilmesi çağrısı yaptı.

Perşembe günü sona erecek 2016’nın son Genel Kurulu’nda yarın Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, çarşamba günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve perşembe günü de Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier milletvekillerine hitap edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :