AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal görevinden affını istedi! İşte tartışmalara neden olan o konuşma!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal görevinden affını istedi! İşte tartışmalara neden olan o konuşma!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ünal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün itibarıyla grup başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim" ifadelerine yer verdi

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün itibarıyla grup başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın bir konferansta, "Devrim bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" ifadelerini kullanması üzerine başlayan tartışmalar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener'in tepkileri üzerine büyüdü.

Kültür devrimine dikkat çekilen konuşmayı bağlamından koparan bazı medya organları, Mahir Ünal'ın 'Cumhuriyet düşmanlığı yaptığını' öne sürdü.

Ünal tepkilere cevap vermek için dün yazılı bir açıklama yapmış ve "Ses bayrağım Türkçe ile gurur duyuyorum. kendimi Cumhuriyetin fikri hü irfanı hür bir evladı olarak görüyorum. Gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

TEPKİLER ART ARDA GELDİ

Mahir Ünal'ın bu açıklamaları sonrası sosyal medyada başlayan tepkilere siyasiler katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra AK Partili isimlerden de tepkiler art arda geldi.

Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik vizyonu ile geleceğe damga vuracak "Türkiye Yüzyılı" lansmanını gerçekleştirdiklerini, dün de Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini tamamlayıp, asırlık hayalleri olan Togg'un banttan çıkışı ile heyecanlandıklarını belirtti.

"AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NUN İFTİRALARINI REDDEDİYORUM"

Mahir Ünal, "Her biri Cumhuriyetimizi yüceltme idealinin yapı taşı olan bu etkinlikler esnasında, şahsımla ilgili bir açıklama yapmayı uygun bulmadığım için sustum. 21 Ekim'de Kahramanmaraş Kitap Fuarı'ndaki bir kültürel etkinlikte yaptığım konuşmama ilişkin dile getirilen her fikir ve siyasi eleştiri kabulümdür. Fakat gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum. Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçemle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmiş bir kişi olarak kendimi, Cumhuriyetin fikri hür irfanı hür bir evladı olarak görüyorum. Cumhuriyet düşmanı olmak bence, Cumhuriyeti 'donmuş bir göl zannetmekle' mümkündür. Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyeti 'her dem kendini yenileyen coşkun bir nehir' olarak ele almak gerekir" ifadelerini kullandı.

GÖREVDEN AFFINI İSTEDİ

Mahir Ünal bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ünal, "Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİNE ÖZLEM ZENGİN GETİRİLDİ

Öte yandan Mahir Ünal'dan boşalan Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin'in getirildiği duyuruldu. Özlem Zengin, Temmuz 2018-Mart 2021 arasında AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürütmüştü.

İŞTE TARTIŞMALARA NEDEN OLAN O KONUŞMA!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda “Yerelden Evrensele Şehir Ufku: Kahramanmaraş Örneği” başlıklı konferansta Kahramanmaraşlılara seslendi.

Mahir Ünal, “Bizim bağışıklık sistemimizi oluşturabilecek güçlü bir düşünme mekanizmasına sahip değiliz, çünkü güçlü bir dile sahip değiliz” dedi.

Ünal, “Aslında bizim bir dönem münevver dediğimiz bir dönem aydın dediğimiz zihni hakikati arayan, hikmeti arayan ve Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yani bir Müslümanca bakış açısıyla Allah'ım bana eşyanın hakikatini göster dua ettiği eşyanın hakikatini arayan adamdır. Entelektüel ideolojik angajmanı olmayan adamdır. Nefretin, zihni kirletmeyi izin vermeyen kişidir” ifadelerini kullandı.

Gençlere geçmişe takılıp kalmamaları yönünde telkinde bulunan Mahir Ünal, “Eğer zihniniz geriye takılı kalmışsa bir kum saati düşünün. Şimdi düşen kumlarla mı ilgileniyorsunuz yoksa düşecek olan kumlarla mı ilgileniyorsunuz, yoksa kum saatinin göbeğinde bulunan geçiş anıyla mı ilgileniyorsunuz? Eğer siz gençler zihniniz geçmişte ise siz yaşamıyorsunuz demektir” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan kültürel devrimin düşünceyi yok ettiğini ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, şöyle konuştu:
"Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir."

Cemil Meriç’in kaleme aldığı ‘Bu Ülke’ adlı kitaptan alıntılar yaparak gençlere seslenen Mahir Ünal, “Bugün konuştuğumuz Türkçe'nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir. Bugün konuştuğumuz Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz, konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Mesela melül, mahsun, inkisar, keder, hüzün, buhran bunların hepsini tek bir kelimeyle ifade ediyoruz; stresliyim” ifadelerini kullanmıştı.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum