AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı

AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:- "CHP'nin üst yönetimi, şu anda adeta FETÖ'nün ve Türkiye'ye düşman olanların tezlerini seslendiriyor"- "Yenikapı ruhunu unutmuş görünen CHP, son dönemlerde maalesef Recep Tayyip Erdoğansız ve Mısır'a dönmüş bir Türki

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "CHP'nin üst yönetimi, şu anda adeta FETÖ'nün ve Türkiye'ye düşman olanların tezlerini seslendiriyor. Yenikapı ruhunu unutmuş görünen CHP, son dönemlerde maalesef Recep Tayyip Erdoğansız ve Mısıra dönmüş bir Türkiye isteyenlerin projelerine uygun tavırlar içindedir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkalığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fatih İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısı Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Ağırlıklı olarak 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların konuşulduğu toplantıya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk ile ilçe yönetim kurulu üyeleri ve AK Parti teşkilatı mensupları katıldı.

Toplantıda, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gaziler de yer aldı.

Ahmet Hamdi Görk'ün konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilçe teşkilatı tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı kısa film gösterildi. 15 Temmuz gecesinde yaşananların anlatıldığı ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan kısa film, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Selim Temurci de şehitlere Allah'tan rahmet diledi, gazilere de şükranlarını sundu.

Temurci, 15 Temmuz gecesiyle ilgili herkesin anısı olduğunu belirterek, "Bu anılar Çanakkale gibi kitaptan okunan anılar değil. Bunlar hiç unutulmayacak anılar. Onlar fiilen yeni bir kurtuluş savaşı veren ve o kurtuluş savaşında karşısındaki o asker elbisesi giymiş olanların karşısında silahı olmayan, sadece yüreğinde iman olan bir milletin her türlü silahı, her türlü gücü yenebileceğini gösteren bir gün, 15 Temmuz." ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda 15 Temmuz gecesi yaşananları ve teşkilatla birlikte yapılanları anlatan Temurci, "15 Temmuz'da elde edilen zafer, makamlarda oturanların değil, davası olanların zaferidir." değerlendirmesinde bulundu.

- CHP'ye eleştiri

Temurci, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini saat 23.00'e kadar duymadığında ve askerler odaya geldiğinde Cumhurbaşkanının hayatından endişe ettiğini belirterek, "Siyaset boyun bükme işi değildir, olmayacak da. Eğer dertleşecek kişiye ulaşamazsanız, birileri ile hasbihal edemezseniz ve adınız da İstanbul ise mutlaka risk alacaksınız, mutlaka zafer için mücadele edeceksiniz. Bizim o gece yaptığımız da buydu." diye konuştu.

İstanbul'da siyaset yaparken çok daha dikkatli olmak zorunda olduklarını ifade eden Temurci, şunları kaydetti:

"CHP'ye gönül veren kardeşlerime hiçbir şey söylemiyorum. Ben onlara inanıyorum. Onlar bizimle birlikte yol yürümeye devam edecekler. Sen 15 Temmuz'a darbe diyeceksin, ondan sonra da çıkıp diyeceksin ki; 'Bunların TV kanallarını neden kapatıyorsun?' Avrupa'ya medya kuruluşlarını toplayacaksın, OHAL'i, Kanun Hükmünde Kararnameleri onlara eleştireceksin ve sen 15 Temmuz'a darbe diyen CHP'nin genel başkanı olacaksın. CHP'nin üst yönetimi şu anda adeta FETÖ'nün ve Türkiye'ye düşman olanların tezlerini seslendiriyor. Yenikapı ruhunu unutmuş görünen CHP, son dönemlerde maalesef Recep Tayyip Erdoğansız ve Mısır'a dönmüş bir Türkiye isteyenlerin projelerine uygun tavırlar içindedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler