Ailecek darbeci çıktılar!

Ailecek darbeci çıktılar!

15 Temmuz ihanetine karışan FETÖ’cü askerlerin sadece boşanmakla kalmadıkları, ailelerini yurt dışına kaçırdıkları da öğrenildi

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen’in koordinesinde ve savcıların yoğun mesaisiyle yürütülen darbe soruşturması derinleşiyor.

Darbe girişimi öncesinde FETÖ’cü çeteye üye askerler ve bazı yargı mensuplarının deşifre olmamaları için eşlerinden boşandıkları tespit edilmişti. Bu isimlerin, eşlerini ve çocuklarını garantiye almak için ileri bir adım daha atarak, ailelerini yurt dışına yolladıkları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında 15 Temmuz öncesinde FETÖ’cü askerlerin her türlü senaryoya karşı hazırlık yaptıkları ortaya çıkmıştı. Yaklaşık 20 civarında paşanın eşlerini ve çocuklarını yurt dışına gönderdiği belirtildi. Kalkışma başarıya ulaşsaydı bunların daha sonra Türkiye’ye döneceği kaydedildi.

 Darbe soruşturmasında ayrıca, söz konusu paşaların eşlerinin HTS (telefon kayıtları) kayıtlarına bakıldı.

15 Temmuz gecesinde paşaların eşleriyle hiçbir telefon kaydı olmadığı görüldü. Bu durum ise darbenin bilinirlik boyutunun ne kadar geniş olduğu soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.

TÜRKİYE GAZETESİ