Ahmet Sorgun İl Başkanlığı'na aday olacak mı?

Ahmet Sorgun İl Başkanlığı'na aday olacak mı?

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, il başkanlığı ile ilgili olarak, "Toplumsal bir sorumluluğu talep edecek kadar cüretkâr, ondan kaçacak kadar da korkak değilim" dedi

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun yaklaşan kongre sürecini Memleket'e değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun memleketinde il başkanı olmanın sorumluluğunun da büyük olduğunu ifade eden Ahmet Sorgun, 27 Aralık'ta yapılacak İl Kongresi'nde aday olup olmayacağı konusundaki sorumuza da "Toplumsal bir sorumluluğu talep edecek kadar cüretkâr, ondan kaçacak kadar da korkak değilim" ifadesini kullandı.  AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başbakan Ahmet  Davutoğlu'nun Konya'ya özel bir talimatı olup olmadığı sorusuna ise "Biz durumdan vazife çıkarıyoruz" yorumunu yaptı.  Sorgun, “Böyle bir ilde iktidarı temsil etmek, hele hele Ahmet Davutoğlu gibi özgül ağırlığı yüksek olan birini temsil etmek çok zor ve bu yük omuzlarımızı çökertmesin diye büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

KONYA’NIN BİRİNCİ OLMASI GEREKİYOR

Davutoğlu’nun Başbakan seçildiği gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaşadığı bir diyaloğu paylaşan Sorgun şunları kaydetti: Sayın Davutoğlu Genel Başkan seçilir seçilmez salonda Sayın Cumhurbaşkanımız birlikte oturuyorlardı ben de hemen yanlarına vardım, dedim ki, 'Sayın Cumhurbaşkanım Konya'nın sorumluluğunu bir kat daha artırdınız'.  Kendileri de, 'Ahmet, bu zamana kadar Rize birinci oluyordu. Bundan sonra Konya'nın birinci olması gerekir' dedi. Bunların, elbette söylenmeden durumdan vazife çıkarılması gerekir. Birçok arkadaşımız, STK temsilcilerimiz, 'şimdiye kadar başka siyasi partileri destekliyoruz ama bundan sonra Başbakanımızın arkasında durmamız gerekir' diyerek bize geldiler. Konya bu noktada Sayın Davutoğlu'nun arkasında ve bu bizi çok memnun ediyor.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISI ŞANLIURFA’DA

AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nın bundan böyle değişik şehirlerde gerçekleşeceğini anlatan Sorgun, “ Muhtemelen 2015 seçimlerine kadar 6 ya da 7 toplantı olacak.  İlk toplantımız önümüzdeki ay Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek. Şanlıurfa, kimliği olan, tarihi olan bir şehir ve aynı zamanda güncel olarak da Suriye'ye en büyük sınırı olan ilimiz. En çok Suriyeli misafirin bulunduğu ilimiz. O bakımdan çok anlamlı. Konya'da yapılması noktasında ise henüz netleşen bir şey yok. Bu kararları ilgili kurullarımız toplanıp alıyor. Biz Konya olarak her duruma, her zaman için hazırız” şeklinde konuştu.

İL BAŞKANLIĞI’NA ADAY OLACAK MI?

Kongre seçimlerinin başladığını, 27 Aralık'ta da Konya İl Kongresi’nin gerçekleşeceğini vurgulayan Sorgun il başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili sorumuza da,  “ Kongreler bir yenilenme, tazelenme sürecidir. Bizim kongrelerimiz istişarelerle geçer. Milletimize memleketimize bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Bizim siyaset anlayışımız kamuya ait bir görevi en iyi ben yaparım anlayışı değil, bu dava bir benlik davası değil. Toplumsal bir sorumluluğu talep edecek kadar cüretkâr, ondan kaçacak kadar da korkak değilim” diye cevap verdi.

HİÇBİR KONUNUN TALİBİ OLMADIK

Sorgun vekillik alanıyla ilgili düşüncesinin de bu söz etrafında değerlendirilmesinin uygun olacağını belirterek, “Bu bir prensiptir, her alanda kullanabilirsiniz. Bugüne kadar rızkımız dışında hiçbir konunun talibi olmadık. Eğer bazı görevleri üstlenmişsek, bize bu sorumluluklar yüklenmiştir. Bu bizim için bir hayat tarzıdır, hayat felsefesidir. Allah'ın izniyle de bundan sonra böyle olacaktır. Bu konuda görevler istenilmez, talip olunmaz. Bu görevlerin hırslısı olursanız, 'en iyi ben yaparım' diyerek ortaya çıkarsanız Allah'a karşı mazeretiniz olamaz. Böyle düşünürsek Allah'ın yardımı bizimle olmayabilir diye endişemiz olur” diye kaydetti.

DEĞİŞİKLİKLER OLACAK MI?

İlçe kongrelerinde değişiklik beklenip beklenilmediği konusunda da Sorgun şunları söyledi: Öncelikle şunu ifade edelim, biz resmin büyüğüne bakarız. 'AK Parti kuralların partisidir, kralların değil'. Tüzüğe konmuş, 3 dönemden fazla il başkanlığı yapılamaz, ilçe başkanlığı yapılamaz. 'Baki davalar fani kişilerle ifade edilemez'. Değişiklikler olacaktır. 31 ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla istişare ettim. Genel Başkanımızla istişare ettik. Devam etmek isteyen arkadaşlarımız var, özel şartlarından dolayı bırakacak arkadaşlarımız var. Çalışmalarımız devam ediyor, olgunlaştıkça paylaşacağız.

M. Ali Elmacı-Memleket

Etiketler :