Ahi Evran Üniversitesi Avrupa'da tanıtıldı

Ahi Evran Üniversitesi Avrupa'da tanıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ), Almanya ve Belçika'da düzenlenen fuarlarda tanıtıldı.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Almanya'nın...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ), Almanya ve Belçika'da düzenlenen fuarlarda tanıtıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Almanya'nın Köln ve Belçika'nın Brüksel şehirlerinde düzenlenen 10. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarları'nda stant açıldığı ifade edildi.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı'nın eşlik ettiği bir heyet tarafından açılan stantlara gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiği vurgulanan açıklamada, üniversiteyi tanıtıcı kitapçık ve broşürlerin dağıtıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Karakaya, Avrupa’da iyi eğitim almış vatandaşların erişemedikleri yükseköğretim ihtiyacını karşılamayı ve dördüncü kuşak gurbetçilerin hem anadillerinden uzaklaşmasını engellemeyi hem de Türkiye'de alacakları eğitimle Avrupa’da daha iyi bir temsile ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında 20 olan yurt dışı öğrenci sayısının uluslararasılaşma çalışmaları sayesinde 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde 250’ye ulaştığını aktaran Karakaya, son iki yıl içerisinde başta Tıp Fakültesi olmak üzere, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Eğitim Fakültesinin yurt dışı öğrenci kontenjanlarının Avrupa’dan gelen öğrenciler tarafından dolduğuna dikkat çekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :