Afrin şehitleri için mevlit okutuldu

Afrin şehitleri için mevlit okutuldu

TÜMFED, TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlar için mevlit okuttu

İSTANBUL (AA) - Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu'nca (TÜMFED), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Fatih Camisi'nde düzenlenen programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, TÜMFED Başkanı Selami Aykut, Başkan Vekili Murat Hakverdi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Burada mevlit okutuldu, şehitler için dua edildi.

TÜMFED Başkanı Aykut, vatan, Kur'an ve bayrak için şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, kahraman gazileri de bir kez daha saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Ulusal güvenliği korumak amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini vurgulayan Aykut, "Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekat, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Bu noktada, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik devam eden kara ve hava operasyonlarında kahraman ordumuza başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Murat Hakverdi de federasyon olarak devletin arkasında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türk milletini yıpratmak, zayıflatmak, son darbeyle yok etmek ve tarihten silmek üzere hain planlarını ortaya koyanlar şunu iyi bilsinler ki; Türk milleti bugün 80 milyon tek yürek, kahraman Mehmetçikle birlikte, topyekun Afrin'e yürümeye hazırdır. 80 milyon insan seve seve şehadet şerbetini içmeye hazırdır. Vatanımızı ve huzurumuzu tehdit eden bu terör yapılanmalarına karşı kahraman güvenlik güçlerimizin zaferle dönmelerini Yüce Allah'tan niyaz ederiz."

Mevlitin ardından vatandaşlara etli pilav ile ayran ikram edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :