Adnan Hoca operasyonunda 2'nci dalga

Adnan Hoca operasyonunda 2'nci dalga

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik operasyonda kayıp 200 milyon liraya hala ulaşılamadı.

Adnan Oktar'ın para kasaları kayıp 200 milyon lira hakkında tek kelime konuşmadı. Emniyet kaynakları paranın İstanbul'daki bazı lüks rezidans dairelerde saklandığı bilgisine ulaşırken kayıp 200 milyon liranın farklı evlerde saklandığı belirtiliyor.

Örgütün kaçak para imamı Erol Şimşek her yerde aranırken kadın para imamı Alev Ulaşoğlu emniyet ve savcılık sorgusunda konuşmamayı tercih etti. Örgütte para konusunda bilgi sahibi olan Alev Ulaşoğlu, Didem Ürer ve Merve Büyükbayrak isimleri üzerinde duruluyor.

2. DALGA İLE ÖRGÜTE BÜYÜK DARBE VURULACAK

Adnan Oktar operasyonunda 169 kişi gözaltına alınırken firari isimlerin sosyal medya üzerinden tehdit, karalama ve şantaja devam etmesi dikkat çekiyor. Adnan Oktar'ın ve örgütünün suçlandığı fiilleri işlemeye devam eden örgüt üyelerinin özellikle şikayetçileri ve itirafçıları hedef alması dikkat çekiyor. Sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan isimler birer birer tespit edilirken, Adnan Oktar örgütü operasyonunun 2. dalgasının daha da genişlemesi bekleniyor.

Örgüt üyelerinin videolar çekerek kendilerini adeta emniyet yetkililerine ihbar etmesi ise tam bir örgütsel faaliyet olarak yorumlandı. Örgütün yurtdışındaki firari isimleri ise, sosyal medya üzerinden operasyonu yürüten emniyet ve yargı mensuplarını itibarsızlaştırma çalışmalarına devam ediyor. Örgütün yurtdışındaki üyelerinin iadesinin istenmesi ve pasaport iptaline kadar varan bir dizi yaptırım için geçtiğimiz Cuma günü düğmeye basılmıştı.