Adıyaman'daki deprem

Adıyaman'daki deprem

Vali Erin: - "Samsat merkezde hasar gören kamu binaları başta olmak üzere vatandaşların da hasar gören evleri var. 200'ün üzerinde evde hasarın olduğunu tahmin ediyoruz"- "Yaralıların çoğu ayakta tedavi edildi ve evlerine gönderildi. Yataklı vaziyette ted

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, "Samsat merkezde hasar gören kamu binaları başta olmak üzere vatandaşların da hasar gören evleri var. 200'ün üzerinde evde hasarın olduğunu tahmin ediyoruz." dedi.

Samsat'taki kriz merkezini ziyaret ederek depremle ilgili brifing alan Erin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD ve Türk Kızılayının yanı sıra Adıyaman Valiliğince görevlendirilen ekiplerin, sabaha kadar Samsat şehir merkezi ve hasar gören 16 köyde incelemede bulunduğunu, vatadaşlarla bire bir irtibat kurulduğunu söyledi.

Depreme maruz kalanların ihtiyaçlarının sabaha kadar yapılan çalışmalarla giderilmeye çalışıldığını vurgulayan Erin, birçok ailenin dün geceyi artçı sarsıntılar nedeniyle ve tedbir amaçlı evlerinde geçirmediğini ve kendileri için hazırlanan çadırlarda kaldığını anımsattı.

Soğuk havayı da göz önünde bulundurarak öncelikle barınma alanlarının oluşturulması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve AFAD'dan temin edilen yeterli miktarda çadırı ilgili yerlere kurduklarını anlatan Erin, şöyle devam etti:

"İlçe merkezi dahil her tarafa ulaştırdık. AFAD Başkanı ve Türk Kızılayı ekibi, İHH burada. Devletin bütün unsurları aktif halde koordinasyon içerisinde çalışıyor. Vatandaşların taleplerini karşılıyoruz. Çadır kurulumlarını büyük ölçüde tamamladık. Dün gece aynı zamanda bütün vatandaşlarımızın yemek ihtiyacı belediyemizin ortak imkanlarıyla giderildi. Ayrıca 16 köy ve ilçe merkezine sıcak çorba ikramı yapıldı. Sabah itibarıyla da planlama tamamlanarak her yere gerekli kahvaltı ikramı gerçekleştirildi."

Hasar tespiti için 16 ekibin sahada inceleme yaptığını, ilk raporun 1-2 gün içerisinde tamamlanacağını, kesin raporun hazırlanmasının 1 haftayı bulabileceğini aktaran Erin, "Şu anda net bir rakam mümkün değil. Samsat merkezde hasar gören kamu binaları başta olmak üzere vatandaşların da hasar gören evleri var. 200'ün üzerinde evde hasarın olduğunu tahmin ediyoruz, dün AFAD Başkanı ve ekibiyle yaptığımız gözleme göre." diye konuştu.

Depremin ardından hastanelere yaklaşık 30 kişinin müracaat ettiğini dile getiren Vali Erin, "Yaralıların çoğu ayakta tedavi edildi ve evlerine gönderildi. Yataklı vaziyette tedavi gören sadece 4 vatandaşımız var, onların da hayati tehlikesi yok." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler