Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar İzmir'de

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar İzmir'de

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden Öztatar, esnafın arabulucuk yoluyla çözülecek sorunları için birlik binasında bir merkez oluşturulması önerisinde bulundu

İZMİR (AA) - Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, esnafın arabuluculuk yoluyla çözülecek sorunları için İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) binasında bir merkez oluşturulması önerisinde bulundu.

İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu'yu ziyaret eden Öztatar, arabuluculuk sistemi hakkında bilgi verdi, esnaf ve sanatkarların da bu sistemi denemesinin önemli olduğunu belirtti.

Bu sistemle taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığın mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında tarafsız, bağımsız ve eğitimli bir üçüncü kişinin desteğiyle çözülebileceğini vurgulayan Öztatar, "Esnaf ve sanatkarlar sorunları barışçıl olarak, kendi kararlarıyla çözümlesin, Ahilik kültürü korunsun istiyoruz. Birlik binasında arabuluculuk merkezi kurulabilir. Böylece çeşitli kaygılarla adliyede görünmek istemeyen esnaf, sanatkar bu merkeze gelebilir, sorunlarını çözebilir" diye konuştu.

Mutlu ise arabuluculuk sisteminin önemini bildiklerini vurgulayarak, bu konuda gerekli bilgileri teşkilatlara aktardıklarını söyledi.

Arabuluculuk merkezi kurulması önerisini değerlendireceklerini ifade eden Mutlu, şimdiye kadar esnaftan bu yönde talep gelmediğini, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra kararlarını vereceklerini kaydetti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler