Adalet Bakanı Bozdağ Washington'da

Adalet Bakanı Bozdağ Washington'da

Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Lynch ile görüşmesi hakkında basın toplantısı düzenledi: (1)- "Bizim darbe teşebbüsüne ilişkin gönderdiğimiz şey geçici tutuklama talebidir. Geçici tutuklama talebinin içerisinde, geçici tutuklamayı gerektirecek yeterlikte, açıkl

WASHINGTON (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in geçici tutuklanmasına yönelik ABD yönetiminden talepte bulunduklarını belirterek, "Bizim darbe teşebbüsüne ilişkin gönderdiğimiz şey geçici tutuklama talebidir. Geçici tutuklama talebinin içerisinde, geçici tutuklamayı gerektirecek yeterlikte, açıklıkta çok net deliller sunduk. O delillerin geçici tutuklama için kafi olduğuna inanıyoruz." dedi.

Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile Washington'da yaptığı görüşmeye ilişkin Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı'nda basın toplantısı düzenledi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında geçici tutuklama talebi konusunda herhangi bir mesafe alınıp alınmadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Bozdağ, geçici tutuklamaya yargının karar vereceğini hatırlattı.

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Biz geçici tutuklamaya ilişkin dosyada, geçici tutuklamayı gerektirecek yeterinden de ziyade deliller sunduk. Kendilerine bunu bir kez daha hatırlattık. O hukuksal prosedür ayrı işleyecektir. Tabii biz bu konudaki beklentimizi sayın bakan ilettik. Darbe teşebbüsüyle ilgili delillerden ziyade daha önce bizim kendilerine ilettiğimiz 15 Temmuz 2016'dan önceki dosyalara ilişkin ilave deliller. Darbe teşebbüsüne ilişkin iade dosyası zaten hazırlanıyor Türkiye'de. Bizim darbe teşebbüsüne ilişkin gönderdiğimiz şey geçici tutuklama talebidir. Geçici tutuklama talebinin içerisinde, geçici tutuklamayı gerektirecek yeterlikte, açıklıkta çok net deliller sunduk. O delillerin geçici tutuklama için kafi olduğuna inanıyoruz."

Bakan Bozdağ, Fetullah Gülen'in ABD yönetiminin iade konusuna gösterdiği hassasiyeti dikkate alarak ABD'nin kendisini iade edebileceği endişesine kapıldığı için dünyanın farklı ülkelerinde bir arayış içine girdiğini vurguladı.

Bu ülkelerden bazılarını sıralayan Bozdağ, "Belçika, Brezilya, Kanada gibi ülkelerde yer arayışında, uygun yer hazırlığında olduğuna dair Türk istihbaratının çok güçlü bilgileri var. Biz bu bilgileri kendilerine daha önce aktarmıştık. Bu görüşmemizde de kendilerine bu bilgileri bir kez daha aktarma imkanı bulduk." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :