"Adalet Arayan İşçi Aileleri"nden basın açıklaması

"Adalet Arayan İşçi Aileleri"nden basın açıklaması

İSTANBUL (AA) - Kendilerine "Adalet Arayan İşçi Aileleri" adını veren bir grup, 2012 yılında Esenyurt'taki bir alışveriş merkezinin inşaatında yaşanan...

İSTANBUL (AA) - Kendilerine "Adalet Arayan İşçi Aileleri" adını veren bir grup, 2012 yılında Esenyurt'taki bir alışveriş merkezinin inşaatında yaşanan yangında hayatını kaybeden 11 işçi ile ilgili Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin çeşitli noktalarında yaşanan iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinden oluşan ve her ayın ilk Pazar günü Galatasaray Meydanı'nda "Vicdan ve Adalet Nöbeti" tutan grup, hayatını kaybeden işçilerin fotoğraflarının önünde toplanarak, "Esenyurt'u unutmadık, unutmayacağız" yazılı pankart açtı

Grup adına açıklama yapan Sema Erdem, Esenyurt'taki alışveriş merkezinin inşaatından işverenler tarafından işçilere naylon çadırlar kullandırıldığını ve çadırlarda meydana gelen yangında 11 kişinin öldüğünü hatırlattı.

Hayatını kaybeden işçileri saygı ve rahmetle andıklarını dile getiren Erdem, "6 yıldır her gün yüreklerimiz dağlanıyor, acılarımız taptaze. Yılmadık, bıkmadık, usanmadık ve adalet gerçekleşsin diye gayret gösterdik." dedi.

Erdem, tek taleplerinin, olayın sorumlularının tespit edilmesi, yargılanması ve cezalandırılması olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"9 Temmuz 2015'te Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Olayın gerçek sorumluları olan ECE Gayrimenkul, Marmara Park AVM, Mira Teks ve kamu idareleri, belgeler, tanık ifadeleri ve iddianameye rağmen, sorumsuz bulundu. Firma sahipleri değil firma çalışanları yargılandı." şeklinde konuştu.

Yerel mahkeme tarafından verilen kararın, ailelerin itirazı üzerine Yargıtay tarafından bozulduğunu anlatan Erdem, olayla ilgili 3 firma ve alışveriş merkezi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, bir sonraki duruşmanın ise 21 Haziran 2018'de yapılacağını kaydetti.

Erdem, amaçlarının benzer olaylarda başka canların yanmaması olduğunu belirterek, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi 28 Nisan tarihinin, "İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü" ilan edilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :