ABD'de özel sektör istihdamı beklentinin üzerinde

ABD'de özel sektör istihdamı beklentinin üzerinde

WASHINGTON (AA) - ABD'de özel sektör istihdamı ağustosta 177 bin artarak beklentinin üstünde gerçekleşti. ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics...

WASHINGTON (AA) - ABD'de özel sektör istihdamı ağustosta 177 bin artarak beklentinin üstünde gerçekleşti.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, Amerikan özel sektörü ağustosta 177 bin kişiye daha iş imkanı sağladı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 175 bin seviyesindeydi.

Bu arada, haziran ayına yönelik özel sektör istihdam artışı 179 binden 194 bine revize edildi.

ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Ahu Yıldırmaz, beklentilerin üstünde gelen veriye ilişkin, "Ağustosta istihdam artışı istikrarlı ve önceki aylardaki seviyelerle tutarlıydı" değerlendirmesini yaptı.

Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi ise "American istihdam makinesi işlemeye devam ediyor. İstihdam artışı çoğu endüstri ve her ölçekte şirketin işe alımlarıyla gücünü koruyor." ifadelerini kullandı.

Son aylarda tarım dışı istihdam verisine yakın grafik çizen ADP Özel Sektör İstihdamı, yaklaşık 600 bin işveren ve 20 milyon çalışandan alınan bilgilerle oluşturuluyor.

Analistler, cuma günü açıklanacak ağustos ayı istihdam raporunun benzer bir tablo çizmesi halinde, ABD Merkez Bankasının eylül toplantısının daha kritik hale geleceği öngörüsünde bulunuyor. Öte yandan, tarım dışı istihdamın son 5 yılda hiçbir ağustosta beklentileri karşılamaması veriye yönelik belirsizliği artıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler