ABD'de ISM İmalat Endeksi beklentiyi aştı

ABD'de ISM İmalat Endeksi beklentiyi aştı

WASHINGTON (AA) - ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi şubat ayında 49,5'e yükselerek, beklentinin üstünde gerçekleşti.ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM)...

WASHINGTON (AA) - ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi şubat ayında 49,5'e yükselerek, beklentinin üstünde gerçekleşti.

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan İmalat Sanayi Endeksi, şubatta önceki aya kıyasla 1,3 puan artarak 49,5 oldu.

Son 5 aydır 50'nin altında kalarak, imalat sektöründe daralmaya işaret eden endekse yönelik piyasa beklentisi 48,5 olarak belirlenmişti.

Öte yandan, ocak ayına ilişkin ISM İmalat Sanayi Endeksi 48,2'de sabit bırakıldı. Söz konusu endeks, Aralık 2015'te 48'e gerileyerek son 6,5 yılın en düşük seviyesini kaydetmişti.

ISM İmalat Sanayi Endeksi, perakende, inşaat, kamu, sağlık ve finansal hizmetleri de içeren, toplamda 18 sektörden 300'ü aşkın şirket yöneticisiyle yapılan anket sonuçlarına göre hesaplanıyor. Endeksin 50 ve üzerinde değerler alması genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.

Analistler, Kasım 2015'te 36 aydır ilk kez 50'nin altına geriledikten sonra düşük kalmaya devam eden ISM endeksinin, şubatta beklentilerin üzerinde yükselmesini sanayi sektörü için olumlu bir işaret olarak değerlendirdi.

Bu arada, ABD'de yine bugün açıklanan şubat PMI İmalat Sanayi Endeksi, 51,3 ile beklentinin hafif üstünde gerçekleşti. Ayrıca, ocak ayı İnşaat Harcamaları yüzde 1,5 yükselişle yüzde 0,5 artış beklentisini aştı.

Öte yandan, güne alış ağırlıklı başlayan New York borsasında endeksler, şu sıralar kazançlarını artırmaya devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler