ABD'de Ferguson protestoları

ABD'de Ferguson protestoları

ABD'nin başkenti Washington'da binlerce kişi, Ferguson'da jürinin siyahi genci öldüren polisin yargılanmaması kararını protesto etti

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da, St. Louis kentindeki soruşturma kurulunun, Ferguson’da silahsız Michael Brown’ı öldüren polis Darren Wilson'un yargılanmasına gerek olmadığı yönündeki kararını protesto gösterileri bu gece de devam etti.

Başkentteki Mt. Vernon Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Ulusal Portre Galerisi'ne kadar yürüdü. Eylemciler yürüyüş sırasında zaman zaman ana kavşak noktalarında trafiği engelledi.

Yürüyüşün ardından galerinin merdivenlerinde biriken eylemciler, "Eller havaya, ateş etme" şeklinde sloganlar atarak Ferguson'daki jürinin kararını protesto etti. 

"Adalet yoksa barış da yok", "(Michael Brown'ı kastederek) Kardeşiniz için ayağa kalkın", "Irk ayrımcılığına son", "Siyahların yaşamı da değerli", "Eğer sessiz kalırsanız sizi de öldürürler", "Irkçı polis terörüne son" gibi pankartlar taşıyan eylemcilerden bazıları, Michael Brown'ın öldürülmesini sembolize etmek için ölü taklidi yaptı. 

Eylemciler arasında küçük bir grubun Amerikan bayrağı yaktığı da görüldü. 

Ulusal Portre Galerisi'ndeki gösteriden sonra küçük bir grup eylemci, sloganlar atarak ve şarkılar söyleyerek Beyaz Saray'ın önüne yürüdü.

Protesto sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Chris Egbo adlı bir eylemci, "Ülkede benim gibi gençlere yapılanları gördükten sonra dayanışma göstermemek ve endişeleri yüksek sesle dile getirmemek sorumsuzluk olurdu" dedi.

Egbo, jürinin kararının adaletsiz ancak beklenen bir karar olduğunu da kaydetti.

Bayrak yakan grubun arasında yer alan Janessa Robinson da Amerika'nın tarih boyunca siyahilere yönelik muamelesine sert eleştiriler yöneltti.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteri sırasında herhangi bir şiddet olayı yaşanmazken, eylemciler gösterinin ardından olaysız dağıldı.

Washington'da dün gece de bini aşkın kişi Beyaz Saray önünde toplanarak Ferguson'daki jüri kararını protesto etmiş, Beyaz Saray'dan Kongre binasına ve oradan da Yüksek Mahkeme'ye yürümüştü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı