"AB-Meksika ilişkilerinde yeni bir sayfa açıyoruz"

"AB-Meksika ilişkilerinde yeni bir sayfa açıyoruz"

AB Komisyon Üyesi Malmström:- "AB-Meksika ilişkilerinde yeni bir sayfa açıyoruz. İlk tur görüşmeleri Brüksel’de Haziran ayında başlayacak"- Meksika Ekonomi Bakanı Villarreal:- "AB, Meksika’nın aldığı yatırımlarda ikinci sırada. Bizim yaptığımız son ticare

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ticaretten sorumlu Komisyon Üyesi Cecilia Malmström, AB ile Meksika ilişkilerinde yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, "İlk tur görüşmeleri Brüksel’de haziran ayında başlayacak." dedi.

AB Komisyonu ticaretten sorumlu Komisyon Üyesi Cecilia Malmström ve Meksika Ekonomi Bakanı Ildefonso Guajardo Villarreal, Brüksel’de ikili görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

AB Komisyon Üyesi Malmström konu ile ilgili olarak, "AB-Meksika ilişkilerinde yeni bir sayfa açıyoruz. Biz mevcut ticaret anlaşmasının ölçeğini genişletmek ve karşılıklı açıklığı artırmak istiyoruz. Bu şekilde karşılıklı olarak ekonomik büyümenin, şirketlerimizin rekabetçiliğinin, istihdamın ve tüketiciler için seçeneklerin artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk tur görüşmelerinin Brüksel’de haziran ayında başlayacağını vurgulayan Malmström, "Meksikalı ortaklarla bu sürecin tamamlanması için çalışmaktan mutluluk duyacağım." dedi.


- "AB, Meksika’nın aldığı yatırımlarda ikinci sırada"


Meksika Ekonomi Bakanı Villarreal ise AB’nin ticaret anlaşması görüşmelerine başlama kararını olumlu karşıladıklarını vurgulayarak, "AB, Meksika’nın aldığı yatırımlarda ikinci sırada. Bizim yaptığımız son ticaret anlaşmasından günümüze AB çok genişledi, dünya ticaret ve yatırım ortamı da değişiklik gösterdi." diye konuştu.

Meksika’nın Avrupa ile olan ticaret anlaşmasının modernizasyonunun büyük önem arz ettiğini söyleyen Villarreal, "Süreci olumlu bir çerçevede yeni görüşmelerde değerlendireceğiz. Bu ticaret anlaşmasını en kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz. Haziran ortasında ilk tur görüşmelere başlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AB ile Meksika arasında yapılacak görüşmelerde, 1997 yılında imzalanmış ticaret anlaşmasının günümüz şartlarına daha uygun bir hale getirilmesi ve içeriğinin genişletilmesi amaçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler