AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmenler, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

ŞANLIURFA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Şanlıurfa'da barınan Suriyeli öğretmenler, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Merkez Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Geçici Eğitim Merkezinde görev yapan Suriyeli öğretmenler, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek, bilgi aldı.

Halepli öğretmen Ahmet Zalat, Haber kategorisinde Wisam Hashlamoun'un "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk", Yaşam kategorisinde Ali Jadallah'ın "Engelli kardeşlerin yaşamı", Spor kategorisinde ise Onur Çoban'ın "Etnospor kültür festivali" başlıklı fotoğraflarını seçti.

Sınıf öğretmeni Rana Fehed de oyunu Haber kategorisinde Emin Sansar'ın "Fırat Kalkanı Harekatı", Yaşam kategorisinde Berk Özkan'ın "İstanbul'da nevruz", Spor kategorisinde ise Sercan Küçükşahin'in "Atlı okçuluk gösterisi" fotoğrafları için kullandı. Rana Fehed, fotoğrafların özellikle Suriye'de yaşanan olayları çok iyi yansıttığını belirtti.

İngilizce öğretmeni Hanse Hanun da Haber kategorisinde Diaa al Din'in "Suriye'de ateşkes ihlalleri", Yaşam kategorisinde Özkan Bilgin'in "Van kedilerine takip", Spor kategorisinde de "Türkiye'nin sevinci" fotoğraflarına oy verdi.

Fotoğrafların çok güzel olduğunu ifade eden Hanun, özellikle Suriye'deki acıları yansıtan fotoğrafların bir daha çekilmemesini temenni etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler