AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AK Parti genel başkan yardımcıları Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fatih Şahin, Yasin Aktay, Vedat Demiröz ve Mustafa Ataş, Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

ANKARA (AA) - AK Parti genel başkan yardımcıları Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fatih Şahin, Yasin Aktay, Vedat Demiröz ve Mustafa Ataş, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki üçer fotoğraf için oy kullandı.

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, haber kategorisinde Elif Öztürk'ün "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek" adlı fotoğrafına oy verdi. Yılmaz, "Yaşanan olayın vahametini anlatıyor. Bir taraftan da geleceğe bir köprü aslında. Milli birlik içinde, daha güçlü bir gelecek kurma umudu veren bir fotoğraf." dedi.

Yılmaz, "Biraz umut olsun" diyerek, yaşam kategorisinde Ali İhsan Öztürk'ün çektiği tandır başındaki kadınların fotoğrafına oy verdi. Yılmaz, fotoğrafı "Bir tarafta en zor koşullarda kadınların emekleri ve hayata kattıkları var, bir tarafta da ışıklarla birlikte getirdiği bir umut ve güzellik var." sözleriyle yorumladı.

Yılmaz, spor kategorisinde ise Volkan Furuncu'nun Muhammed Ali'nin vefatı dolayısıyla ABD'nin Kentucky eyaletinde düzenlenen etkinliklerdeki fotoğrafını beğendi.

- "İnsanlığın çocuklar karşısında acziyetini gösteriyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, haber kategorisinde Mahmud Rslan'ın "Suriye'deki iç savaşta yaralanan 5 yaşındaki Ümran Daknes"ın fotoğrafını seçerek, "İnsanlığın çocuklar karşısındaki acziyetini gösteren ibretlik bir fotoğraf. Bize sorumluluğumuzu ve günahkarlığımızı hatırlatıyor. Günahkarlığımızın bir kefareti var ve bu kefareti ödemek için yaşasak yeridir." dedi.

Aktay, yaşam kategorisinde Sergen Sezgin'in "Bursa'daki tarihi Ulu Cami'de ilk teravih namazı" fotoğrafı, spor kategorisinde ise Volkan Furuncu'nun Muhammed Ali'nin vefatı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde çektiği fotoğraf için oy kullandı.

- "Evlat daha çok küçük ama babayı koruyor"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, haber kategorisinde Elif Öztürk'ün "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek" adlı fotoğrafına oyunu verdi.

Karaaslan, yaşam kategorisinde ise Cem Genco'nun Suriye'de atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden Mamun Halid Nasır'ı 5 yaşındaki kızı ile çektiği fotoğrafı seçerek, "Baba kızına sarılmış onu koruyor, evlat daha çok küçük ama babasına sarılmış, babayı koruyor. Çok acı..." yorumunu yaptı.

Karaslan, spor kategorisinde Volkan Furuncu'nun Muhammed Ali fotoğrafı için oy kullandı.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, haber kategorisinde Elif Öztürk'ün "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek" adlı fotoğrafına, yaşam kategorisinde Sergen Sezgin'in "Ulu Cami'de ilk teravih namazı" fotoğrafına, spor kategorisinde Burak Akbulut'un "Kenan Sofuoğlu'nun zaferi" isimli fotoğrafına oy verdi.

AK Parti Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, haber kategorisinde Kayhan Özer'in Yenikapı miting alanında gerçekleşen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ndeki fotoğrafına, yaşam kategorisinde Ali Jadallah'ın "Gazze'de kış" isimli fotoğrafına oy kullandı.

Demiröz, spor kategorisinde ise Volkan Furuncu'nun Muhammed Ali'nin vefatı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çektiği fotoğrafa oy verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, haber kategorisinde Beha El Halebi'nin, Rus uçaklarının Halep'te düzenlediği hava saldırısında ölen çocukların fotoğrafına, yaşam kategorisinde Agoes Rudianto'nun denizden plastik çöp toplayan çocuklar fotoğrafına, spor kategorisinde ise Vedat Yücebaş'ın "70'lik sporcu" isimli fotoğrafına oy kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler