8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Şentürk, mesajında, kadınların toplumda...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şentürk, mesajında, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri ve maruz kaldıkları haksızlıkların giderilmesi amacıyla her yıl tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Dünya Kadınlar Günü olarak kutlamalar yapıldığını ifade etti.

Ecdadın kadını şefkatin, sabrın, özverinin sembolü olarak gördüğünü, ailenin temel direği, değerler temsilcisi ve taşıyıcısı olarak müstesna bir yerde olduğunu vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Günümüzde de devletimiz tarafından kadının toplumdaki konumunun kuvvetlendirilmesi, kadına ait sorularının çözüme kavuşturulması ve kadınları daha aktif ve üretken kılmak için çeşitli projeler yürütülmekte, yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda devletimizin yaptığı yasal düzenlemelerin ve caydırıcı cezaların yanı sıra toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyorum. Neslimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı, kendisini vatan ve milletine feda eden aziz şehitlerimizi yetiştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :