7. Türkiye Haksız Rekabet Kongresi

7. Türkiye Haksız Rekabet Kongresi

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:- "Haksız rekabeti önlemenin yolu kapasite denetiminden geçiyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, haksız rekabeti önlemenin yolunun kapasite denetiminden geçtiğini belirterek, "Kapasite uygulamalarının belirlenmesi, meslek mensuplarının mesleki faaliyetlerinin gelişimine katkı sunacaktır." dedi.

Sanlı, TÜRMOB tarafından düzenlenen 7. Türkiye Haksız Rekabet Kongresi'nde, haksız rekabetin ortadan kaldırılması için meslek mensuplarının eğitim ve hizmet standardının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haksız rekabeti önlemenin yolunun kapasite denetiminden geçtiğini vurgulayan Sanlı, "Kapasite uygulamalarının belirlenmesi, meslek mensuplarının mesleki faaliyetlerinin gelişimine katkı sunacak ve uygulamada yeni alanların genişlemesini sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Pazar payını korumak isteyen mali müşavirlerin yeniliklere açık olması gerektiğinin altını çizen Sanlı, haksız rekabetin yaratacağı yıkımları asgariye indirmek için uluslararası düzenlemeleri yakından takip ettiklerini anlattı.

Sanlı, TÜRMOB'un haksız rekabetle mücadeleye verdiği önemi Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulunu oluşturarak gösterdiğini ifade etti.

Her ülkede ve her meslek grubunda haksız rekabet ile etik sorunlar bulunduğuna dikkati çeken Sanlı, "Bu sorunlar sadece yasalar ve kurallarla çözülemiyor. Yasalar ve kurallara sahip çıkılarak, benimsenerek çözülebiliyor. O halde biz de mesleğimizin kurallarına sahip çıkalım, özümseyip, uygulayalım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler