65. Hükümet'in kurulması

65. Hükümet'in kurulması

65. Hükümet'te AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanı olarak yer alması, Denizli iş çevresinde sevinçle karşılandı- TİM Başkan Vekili Kocasert:- "Bakanımızın icraatlarına yerinden kaldığı şekilde büyük bir enerji ve coşkuyla devam

DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, 65. Hükümet'te Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanı olarak yer almasına ilişkin, "Bakanımızın icraatlarına yerinden kaldığı şekilde büyük bir enerji ve coşkuyla devam edeceğine gönülden inanıyoruz." dedi.

Denizli iş çevresi, 65. Hükümet'te AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanı olarak yer almasını sevinçle karşıladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeybekci'nin yaklaşık 6 ay aradan sonra Ekonomi Bakanı olarak tekrar kabinede yer almasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

İş dünyası ve ihracatçılar olarak bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Kocasert, "Bakanımızın icraatlarına yerinden kaldığı şekilde büyük bir enerji ve coşkuyla devam edeceğine gönülden inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Zeybekci'nin Ekonomi Bakanlığının, Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Kocasert, "İş dünyasına son derece olumlu yansıyacaktır. İş dünyasının önemli beklentileri vardı, Bakanımız iş dünyasının içinden bir insan. Özellikle bir önceki Bakanlar Kurulunda bu görevde bulunduğu için gerek sistemi gerek bürokratları gerekse İhracatçılar Meclisini çok yakından tanıyor. Bu yüzden zaman kaybetmeden önemli icraatlara imza atacağına canı gönülden inanıyoruz." diye konuştu.

- DTO Yönetim Kurulu Başkanı Özer

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer de iş dünyası olarak Zeybekci'nin 65. Hükümet'te yeniden Ekonomi Bakanı olarak yer almasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Zeybekci'nin geçen bakanlığı döneminde görevini layıkıyla yerine getirdiğini dile getiren Özer, şöyle konuştu:

"İş dünyası olarak Bakanımızın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Cumhuriyet Hükümeti'nde yeniden Ekonomi Bakanlığına atanmasından büyük bir onur duyduk. Geçmişi başarılarla dolu olan Bakanımızın yeniden üstlendiği Ekonomi Bakanlığı görevinde ilimize, bölgemize ve ülkemize başarılı hizmetler vereceğine inancımız tamdır."

- DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ise yatırımcı bakanlıkta Denizlili bir milletvekilinin görev almasını kentin iş dünyası olarak her zaman beklediklerini ve dile getirdiklerini söyledi.

Zeybekci'nin icraatlarına kaldığı yerden devam edeceğine gönülden inandığını belirten Keçeci, "Ekonomi bakanının yeniden milletvekilimiz Nihat Zeybekci'nin olması bizim için önemli. Çünkü, Bakanımız bu bakanlıkta önemli bir zaman ve tecrübe geçirdi. Dolasıyla Ekonomi Bakanlığında daha çok başarılı olacağına inanıyoruz. Onun için öncelikle hayırlı ve verimli olmasını diliyorum." dedi.

Keçeci, yatırımların vakit kaybetmeden başlamasının Tükiye'nin büyümesi ve artan nüfusun istihdamı açısından önemli olduğunu dile getirdi.

- BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasapoğlu

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğlu da Zeybekci'nin yeniden Ekonomi Bakanı olmasının Denizli için büyük bir kazanç olduğunu ifade etti.

Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bakanımızın, iş dünyasının ve ekonominin içinden gelmesi, Türkiye'nin ve Denizli'nin sorunlarının çözümü ve ilerlemesi için gerekliydi. Çok mutluyuz, önceki dönem gibi başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Bakanımız tekstilin, ihracatın içinden geliyor. Buradaki sıkıntıları biliyor, dertlerimizi ve sorunlarımız anlattığımızda bunlara çözüm getirebiliyor. Dolayısıyla Türkiye ve Denizli'nin özellikle tekstil ihracatının daha da güçleneceğini düşünüyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler