5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik, Gaziantep'te konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yaşananlara ilişkin aralarında, dönemin tugay komutanı tuğgeneral Murat Soysal'ın da yer aldığı 23'ü tutuklu 36 sanığın yargılanmasında ara karar verildi- Dönemin tuga

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine yönelik, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yaşanan eylemlere ilişkin aralarında eski tuğgeneralin de yer aldığı 23'ü tutuklu 36 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında ara karar verildi.

8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edilen, dönemin tugay komutanı eski tuğgeneral tutuklu sanık Murat Soysal'ın da arasında bulunduğu 23'ü tutuklu 36 sanık ile avukatları katıldı.

Başbakanlık ile TBMM adına katılan avukatların da hazır bulunduğu duruşmada, ara karar açıklandı.

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine ve sanıklar hakkında ayrıntılı HTS raporunun istenmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına (BTK) yazı yazılmasına karar verildiğini bildirdi.

Aralarında eski tugay komutanı tuğgeneral Murat Soysal'ın yer aldığı 18 sanığın tutukluk halinin devamına karar verildiğini kaydeden Durmaz, tutuklu sanıklar İbrahim Çalımlı, Ergün Göğüş, Servet Karadağ, Murat Karamemişgil ve Ahmet Akdaş'ın, tutuklulukta geçirdiği süre ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak, adli kontrol tedbirleriyle tahliyesine hükmetti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler