4 Şubat Dünya Kanser Günü

4 Şubat Dünya Kanser Günü

- Gazze'de 2009 yılından bu yana tespit edilen yeni kanser vakalarının sayısı, 7 bin 69'a ulaştı

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde on yıldır devam eden İsrail ablukasının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle kanser hastalığına yakalananların sayısında artış gözlendiği bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından Dünya Kanser Günü münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de bin 500'ü 2014 yılında olmak üzere, 2009 yılından bu yana tespit edilen yeni kanser vakalarının sayısının 7 bin 69'a ulaştığı belirtildi.

"Dünya, kanserle mücadele konusunda umut sloganları atarken, Gazze'deki abluka, hastaların iyileşme oranını azaltıyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, devam eden İsrail ablukası, sınır kapılarının kapatılması ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmamasının, kanser hastalarının sayısının artmasına ve çok sayıda hastanın hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydedildi.

Açıklamada, uluslararası sağlık ve insan hakları kurumlarına ilaç stoklarındaki eksikliklerin ve sağlık sektöründeki ihtiyaçların giderilmesi, kanser hastalarının ölümden kurtarılması için daha çok çaba sarf edilmesi çağrısında bulunularak, hastaların tedavi olabilmesi için Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılması talep edildi.

Kanser Hastalarına Yardım ve Umut Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada da Gazze'de haftada yaklaşık 10 kanser vakasına rastlandığı, bu vakaların da genellikle kadınlarda meme kanseri, çocuklarda kan kanseri, erkeklerde ise lenf kanseri şeklinde görüldüğü kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler