4. İran Rüzgar Enerjisi Konferansı

4. İran Rüzgar Enerjisi Konferansı

İran Enerji Bakan Yardımcısı Felahetiyan:- "İran Ekonomi Bakanlığı ile İran merkezli bankalar arasında yabancı yatırımcının finans sorunlarını çözmek için çalışmalar devam ediyor. Bu yılın üçüncü mali döneminde 6. Gelişim Planı açıklanacak ve yeni düzenle

TAHRAN (AA) - İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesi için gerekli zeminin hazırlandığını belirterek, "İran Ekonomi Bakanlığı ile İran merkezli bankalar arasında yabancı yatırımcının finans sorunlarını çözmek için çalışmalar devam ediyor. Bu yılın üçüncü mali döneminde 6. Gelişim Planı açıklanacak ve yeni düzenlemeler olacak." dedi.

Felahetiyan, 4. İran Rüzgar Enerjisi Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ambargonun kaldırılmasından sonra yabancı yatırımların arttığını ve bu duruma yönelik ülkenin mali sisteminde değiştirilmesi gereken politikaların değerlendirildiğini söyledi.

Değişiklik yapılması gereken alanların başında bankacılık sektörünün geldiğini ifade eden Felahetiyan, "Bu sektörün bazı yatırımcılar için endişe yarattığının farkındayız. İran'da bankacılık ve finans sektöründe uzun vadede değişimler olacağını öngörüyoruz ve bununla ilgili devletin tüm birimlerinden destek aldık. Yatırımcının endişe duyduğu konular hakkında farklı fikirler üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İran Ekonomi Bakanlığının ülkenin bankacılık sektörüne yönelik çalışmalar yapmaya başladığını anlatan Felahetiyan, şunları kaydetti:

"İran Ekonomi Bakanlığı ile İran merkezli bankalar arasında yabancı yatırımcının finans sorunlarını çözmek için çalışmalar devam ediyor. Bu yılın üçüncü mali döneminde 6. Gelişim Planı açıklanacak ve yeni düzenlemeler olacak. Ekonomi Bakanlığı özellikle yenilenebilir enerjide yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların içini rahatlatacak bazı öneriler sunacak. Tarife mekanizması, süresi, bankalar arasında iş birliği alanındaki sorunlar ve öneriler açıklanacak. İran petrol, doğalgaz, madencilik ve yenilenebilir enerji sektöründe de yatırımları artırmak istiyor."

WindEurope Üst Yöneticisi Giles Dickson ise İran'ın hem rüzgar hem güneş potansiyeli ölçümlerinin dikkatle incelendiğini ve özellikle güneş enerjisi alanında potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti.

Avrupalı yenilenebilir enerji ve özellikle rüzgar yatırımcısının, İran piyasasını yakından takip ettiğini belirten Dickson, "İran'ın ihtiyaç duyduğu teknik desteğin ülkeye gelmesi için görüşmeler devam ediyor. Bu potansiyelin ortaya çıkması için yabancıların teknolojik desteği ve İran'ın iç potansiyeli kullanılarak ülkenin rüzgar piyasasına adaptasyonu sağlanacak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler