34. Uluslararası Hartum Ekonomi Fuarı

34. Uluslararası Hartum Ekonomi Fuarı

Başkent Hartum'da açılan fuara yerli ve yabancı çok sayıda şirket katılıyor- Fuarda Türkiye 7 şirketle temsil ediliyor

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da, yerli ve yabancı pek çok şirketin katılımıyla bu sene 34'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Hartum Ekonomi Fuarı" başladı.

Sudan Ticaret Bakanı Salah Muhammed el-Hasan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, ABD'nin Sudan'a yönelik ticari yaptırımların kaldırılmasına ilişkin kararını dünya ekonomisine entegre olmak ve gelecek dış yatırımlara alan açmak için kullanacaklarını söyledi.

Hasan, gelişmiş teknolojiyi ülkeye getirebilecek, Arap, Afrika ve Avrupa ülkeleriyle ticari anlaşmalar yapabilecek kapasitede olduklarına işaret etti.

Sudan İşveren Konfederasyonu Başkanı Suud el-Berir de Sudan'ın yaptırımların kaldırılmasından sonra dünyaya açılacağını dile getirdi.

Dünya ekonomisine entegre olmanın ve yatırım ile ticaretin güçlendirilmesinin gerekliliğini vurgulayan Berir, Sudan'ın Dünya Ticaret Örgütüne katılmaya hazırlandığı bilgisini paylaştı.

Fuara, Türkiye'den 7 şirketin yanı sıra Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas, Cezayir, Libya, Tunus, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Fransa, Brezilya, Almanya, İtalya, Avusturya, Hollanda, Macaristan, Endonezya, Hindistan, Gana, Kenya, Nijerya ve Etiyopya'dan firmalar katılıyor. Yerli ve yabancı 600 şirketin katıldığı fuar, 30 Ocak'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :