30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyonda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

RABAT (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği rezidansındaki resepsiyonla kutlandı. 

Büyükelçi Uğur Arıner'in ev sahipliğindeki resepsiyona, Fas'ta yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Rabat'taki yabancı misyonlar, askeri ataşeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Arıner, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos 1922'de işgal güçlerine karşı kazanılan zaferin, modern Türkiye'nin kuruluş sürecinde bir dönüm noktası teşkil ettiğini belirtti.

Konuşmasında, Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği bünyesinde Askeri Ataşeliğin 1 Ağustos'ta faaliyete başladığı bilgisini de veren Büyükelçi Arıner, bu çerçevede Deniz Albay Mustafa Erceylan ile yardımcısı Jandarma Binbaşı Hasan Karaşeyho'nun Rabat'a tayin edildiğini belirtti.

Söz konusu adımın, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda Ankara'nın kararlılığını gösterdiğini ifade eden Arıner, ataşeliğin faaliyete geçmesinin özellikle askeri alanda taraflar arasındaki işbirliğini derinleştireceği umudunu dile getirdi. 

Arıner ayrıca, resepsiyonun, Türkiye'de yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin ederek görevi devraldığı güne tesadüf etmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Öte yandan, büyükelçilik yetkilileri, askeri ateşeliğin açılmasıyla gelecek dönemde taraflar arasında askeri eğitim alanında işbirliği anlaşması imzalanması için hazırlıkların devam ettiği bilgisini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı