23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Venezuela’da kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Venezuela’da kutlandı

Türkiye'nin Caracas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve beraberindeki heyet, başkent Caracas'ta bir süre önce FETÖ'den kurtarılan ve Türkiye Maarif Vakfına devredilen okulları ziyaret etti

CARACAS (AA) - Venezuela’da Türkiye Maarif Vakfına devredilen iki okulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Türkiye’nin Caracas Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Caracas’ta, daha önce FETÖ’nün elinde bulunan ve Türkiye’nin girişimleriyle Maarif Vakfına devredilen okullardaki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ziyaret edildi.

Türkiye’nin Caracas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve eşi Aycan Mütevellioğlu’nun yanı sıra Büyükelçilik ve Maarif Vakfı yetkililerin katıldığı ziyarette okuldaki sınıflar tek tek gezildi, öğrencilerle kaynaşıldı.

Büyükelçi Mütevellioğlu, burada düzenlenen törende, Venezuela hükümetinin FETÖ ile bağlantılı kişilerin elindeki bu okulların kurtarılmasında ortaya koyduğu yakın iş birliğinin bölgedeki diğer ülkelere örnek olması gerektiğini vurguladı.

Okulların kontrolünün ele alınması sürecine değinen Mütevellioğlu gerek bu dönemde gerek eğitimin kalitesinin artırılması konusunda gösterdikleri gayretler için Türkiye Maarif Vakfı yetkililerine teşekkür etti.

Mütevellioğlu ayrıca FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Venezuela’nın gösterdiği duruşun iki ülke arasındaki ilişkiler için bir yükseliş dönemini başlattığını ifade etti.

Törende Venezuelalı öğrenciler tarafından dans gösterisi ve müzik dinletisi sunulurken, Büyükelçilikte gerçekleştirilen etkinlikte Mütevellioğlu, yerini bir süreliğine bir kız çocuğuna bıraktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :