23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen:- "23 Nisan, sadece ve sıradan bir bayram değildir. 23 Nisan bu topraklarda bir büyük dirilişin günüdür"

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "23 Nisan sadece ve sıradan bir bayram değildir. 23 Nisan bu topraklarda bir büyük dirilişin günüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Taşdelen, TBMM'nin açılışının 98. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bir ulusun, kuruluş ve kurtuluş gününü unutması halinde ayakta kalamayacağını belirten Taşdelen, "23 Nisan sadece ve sıradan bir bayram değildir. 23 Nisan bu topraklarda bir büyük dirilişin günüdür. Bu topraklar üzerinde yaşamış, yaşayan ve yaşayacak olanların ortak sevinci olmuş ve olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Ulusal bayramların ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini kaydeden Taşdelen, mesajında şunları kaydetti:

"Hiçbir kuvvet, halkımızı Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlere olan sevgisinden, sahiplenişinden vazgeçiremeyecektir. Unutulmamalıdır ki, Ulusal Egemenlik, halkımızın kurtuluş, ulusumuzun yeniden var oluş günüdür. Bu gerçeği, duyguyu ve düşünceyi kaybettiğimiz zaman bir ulus olma ve birlikte yaşama iradesini de yitirmiş oluruz. Sahip çıktığımız ulusumuzun bugünüdür, çocuklarımızın geleceğidir. Çankaya olarak Ulusal Egemenliğimize ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz. Bize bu günü armağan eden kurucumuz, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.”

Taşdelen, vatandaşları Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu’nun, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 23 Nisan'da vereceği konsere davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :