2021 Yılında Ölen FETÖ Firarisi Ali Akın'ın Malvarlığının Dondurulması Kararı Kaldırıldı

2021 Yılında Ölen FETÖ Firarisi Ali Akın'ın Malvarlığının Dondurulması Kararı Kaldırıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen ve Mısır'a kaçtığı belirtilen ve 2021 yılında ölen Ali Akın'ın malvarlığının dondurulma kararı kaldırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Malvarlığının Dondurulması Kararlarının Kaldırılması Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında, fon sağlanması veya toplanması yasak fiiller ile terörizmin finansmanı suçu sebeplerinin ortadan kalkmasına istinaden 9 kişinin mal varlığının dondurulması kararları kaldırıldı.

Bu kişiler Basel Alramo, Zeki Savaş, Ali Akın, Mehmet Ali Şengül, Erdoğan Çakır, Birsen Kars, Hülya Demirer, Sevilay Akyıldırım ve Şerefettin Gül olarak sıralandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddia edilen ve 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Konya'dan yurtdışına kaçan Ali Akın'ın 2021 yılında Romanya'da öldüğü biliniyor.

ali-akin-malvarligi-3.jpgali-akin-malvarligi-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.