2. Abdülhamid'in torununun vefatı

2. Abdülhamid'in torununun vefatı

Fransa'da vefat eden 2. Abdülhamid'in torunlarından Bülent Osman'ın cenazesi bu gece Türkiye'ye getirilecek

İSTANBUL (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te 87 yaşında vefat eden 2. Abdülhamid'in kızı Fatma Naime'nin torunu Bülent Osman'ın cenazesinin bu gece Türkiye'ye getirileceği bildirildi.

Ailenin avukatlarından Ayşegül Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız makamlarından cenazenin taşınmasına ilişkin iznin çıktığını ve bu gece İstanbul'a getirilmesinin kararlaştırıldığını aktardı.

Cenazeyi Türkiye'ye Bülent Osman'ın eşi Jeannine Osman, oğlu Remy Cengiz Osman ve ailenin yakın dostu Ali Serim'in getireceğini belirten Topuz, cenazenin Atatürk Havalimanı'nda hanedan üyelerince karşılanacağını ifade etti.

- Taziyeler Yıldız'da kabul edilecek

Cenazenin planlandığı gibi yarın ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Fatih Camisi Haziresi'ne defnedileceğini aktaran Topuz, şunları kaydetti:

"Aile, Osmanlı Hanedanı mensuplarına, her vesileyle yakınlık gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlar Kurulu kararının çıkarılması talimatını veren Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve kabinesinin bakanlarına müteşekkir olduğunu ayrıca gerekli defin izinlerinin alınması için aileye destek olan Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Sayın Zeynep Karahan Uslu ve Fransız makamlarından gerekli izinlerin alınması ve dini vazifelerin yerine getirilmesi için çalışan İsmail Hakki Musa'ya ve cenaze merasime destek veren Fatih Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir'e teşekkürü borç biliyor. Bülent Osman'ın ailesi Türkiye'de yaşayan ve cenaze için yurt dışından gelen Osmanlı Hanedanı üyeleriyle taziyeleri yarın 18.00-21.00 arasında, 15 Şubat Çarşamba ve 16 Şubat Perşembe günü saat 13.00-17.00 arasında Yıldız Parkı içindeki Çadır Köşkü'nde kabul edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler