15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Şentürk, mesajında, Türkiye tarihinin...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Şentürk, mesajında, Türkiye tarihinin en alçak hainliklerinden birisinin 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşandığını ifade ederek, bu darbe girişiminin halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla sonuçsuz kaldığını belirtti.

Devletin güçlenip kalkınmasından rahatsız olan karanlık güçlerin piyonu olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün, vatanın korunması için alınan savaş uçakları, helikopterler ve tankları millete karşı kullandığını vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Milletimizin dik duruşu ve kahraman kolluk güçlerimiz sayesinde bir gecede bastırılan bu darbe teşebbüsünün sonucunda çoğunluğu sivil vatandaşımız olmak üzere 250 asker ve polisimiz şehit olmuş ve 2 bin 712 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Eğer 15 Temmuz gecesi halkımız meydanlara çıkmasa ve bu hain darbe girişimi gerçekleşse idi, ülkemizin kuruluşundan beri kazandığı demokrasi birikimi kaybolacak ve devletimiz büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktı. Devletimiz, 15 Temmuz’u unutmamak ve yeni nesillere unutturmamak için bu günü '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ilan etmiştir. Bizler bu günün birinci yıl dönümünde ülkesi için hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi anmak ve milli birlik ruhunu tekrar yaşatmak için yine meydanlarda olacağız."

Bu birlik ve beraberlik sürdükçe binlerce şehidin kanıyla sulanan kutsal vatan topraklarının bölünemeyeceğini dile getiren Şentürk, "Yine Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen milletçe verilen büyük bir mücadele sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti kıyamete kadar yaşayacaktır. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler