15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Öksüz:- "Tarih boyunca hiçbir güçlük bizi yıldıramadığı gibi bugün de yılmıyor, korkmuyor, vatanımızı ve irademizi savunuyoruz. Hainlerin değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın, seçilmiş hükümetimizin, bombala

İSTANBUL (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini lanetleyerek, "Tarih boyunca hiçbir güçlük bizi yıldıramadığı gibi bugün de yılmıyor, korkmuyor, vatanımızı ve irademizi savunuyoruz." dedi.

Öksüz, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesi nedeniyle yayınladığı bildiride, hain ve iş birlikçi olan bu zihniyeti tüm benlikleriyle telin ettiklerini kaydetti.

"Milletin silahlarını millete doğrultan, milletin evlatlarını birbirine düşman kılmayı amaçlayan ve bu vatanın evlatlarını şehit ederek her türlü mel'un hareketi mubah görecek kadar alçalan FETÖ mensuplarının ve her türlü terör organizasyonunun karşısında dimdik ayakta, sivil yönetimin yanındayız." ifadelerini kullanan Öksüz, 15 Temmuz'da haince bir işgal girişiminde bulunarak milletin iradesine ipotek koymak isteyenlerin vatanın ve milletin değil, haçlı zihniyetinin tarafı olduğunu anlattı.

Öksüz, Batı'nın ülkeye ve temsil edilen değerlere karşı açtığı bu savaşın, adeta yeni bir Haçlı saldırısı olduğunu savunarak, "15 Temmuz işgal girişimine karşı Batı ülkelerinin yönetici nezdinde takındığı umarsız ve olumsuz tutum, milletimizin asil direnişini küçümseyen tavır asla kabul edilemez. Batı bu duruşuyla demokraside de iki yüzlülüğünü tescillemiştir." ifadelerini kullandı.

Vatanın 80 milyona ait olduğunu vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:

"Tarih boyunca hiçbir güçlük bizi yıldıramadığı gibi bugün de yılmıyor, korkmuyor, vatanımızı ve irademizi savunuyoruz. Hainlerin değil; Başkomutan sıfatıyla, seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak milletin iradesini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçilmiş hükümetimizin, bombalarla yıkılmak, sindirilmek istenen fakat birlik ve bütünlük içinde dimdik ayakta duran gazi Meclisimizin ve milli iradenin sonuna kadar yanındayız. 17-25 Aralık'ta ve 15 Temmuz'da yaşananlar 28 Şubat'ın devamıdır. 28 Şubat'la 15 Temmuz ikiz kardeştirler, ruh ikizidirler. Milletimiz bu türden her türlü operasyonun farkındadır ve basiretli tavrıyla bundan sonra da oynanan oyunların farkında olacaktır. 15 Temmuz tüm dünyaya sağlam, dik, diri bir duruşun mesajını net olarak vermiştir. 15 Temmuz, yeniden, bir kez daha dirilişimizin ve hak-batıl mücadelesinde safları sıklaştırarak direnişimizin sembol tarihidir.

İslamofobi'yi de tetikleyen dış destekli FETÖ gibi her türden hareket, milletimiz birlik ve beraberliğini koruduğu sürece asla istediği sonuca ulaşamayacaktır. Avrupa'da son yaşanan terör olayları da terörün er ya da geç kendi destekçilerini vuracağı gerçeğini bir kez daha göstermiştir. İslamofobi, Avrupa için bir çıkış yolu değil, bir çıkmaz sokaktır ve Avrupa'nın kendi ayağına sıktığı kurşundur."

Ecevit Öksüz, sivil toplum ve imam hatipliler olarak milletin ve milli iradenin temsilcilerinin yanında olduklarını vurgulayarak, milletin yeri geldiğinde seccadesinin, işinin, ailesinin ve gerekirse savaş meydanında cansiperane milli irade nöbetini sürdüreceğini, bu iradeye ipotek koyulmasına asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Öksüz, darbe girişiminde bulunanların bir an önce en doğru cezaları alması gerektiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler