15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç 15 Temmuz Demokrasi...

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında, Türk milletinin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını belirterek şunları kaydetti:

"Bundan bir yıl önce 15 Temmuz Cuma günü akşamı, devletimize ve milletimize karşı hainler tarafından ağır bir darbe vurulmak istenmiştir. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletimiz sokaklara, meydanlara çıkarak hainlerin yapmak istediği darbeyi engellemiştir. Vatan hainlerinin ve yurt dışındaki işbirlikçilerinin ortak hedeflerinde milletin iradesine el koymak, devletin bekasına kast etmek, vatanın bütünlüğünü ortadan kaldırmak vardı. Bu girişim karşısında millet olarak hep beraber dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz."

KESOB Başkanı Ahmet Övüç de mesajında devleti ve milletimi hedef alan hain darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirtti.

Hain darbe girişimini nefretle kınadıklarını vurgulayan Övüç, şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletimiz 15 Temmuz'da ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ile tarihe geçmiş, gösterdiği kahramanlıkla yeni bir destan yazmıştır.Türk milleti, kendi iradesinin üzerinde bir iradenin kabul edilmeyeceğini net bir şekilde ortaya koymuştur.

Canı pahasına devletine ve iradesine sahip çıkarken tüm dünya milletlerine de örnek olmuştur. Türkiye'de darbeler çağının kapandığı artık anlaşılmış, ülkemizin bir gece baskınıyla ele geçirilebilecek bir ülke olmadığı görülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca yaşadığı bütün acı olaylardan gerekli dersleri çıkartarak yoluna devam edecek, demokrasiye ve cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı kalarak sonsuza kadar varlığını sürdürecektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler