Zonguldak'taki cinayet davasında karar

Zonguldak'taki cinayet davasında karar

Çaycuma ilçesinde aralarında husumet bulunduğu öne sürülen kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 11 yıl 11 ay hapse mahkum edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde aralarında husumet bulunduğu öne sürülen kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 11 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tarık Berberoğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla tutuklu sanık Mahmut Turanalp ile tutuksuz 12 sanık ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Turanalp, son savunmasında, olayda herhangi bir kasıt olmadığını iddia ederek, "Şahıs ne hasmımdır ne de tanıdığım. Kesinlikle öldürme gibi bir kastım yoktu. Pişmanım. Vereceğiniz karara bir diyeceğim yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti Turanalp'i, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 10 yıl 8 ay, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere 11 yıl 11 ay hapisle cezalandırdı.

Tutuksuz sanıklardan Cem A. ve Rıdvan T'ye 1 yıl 15'er gün, sanıklar Sezgin K, Suat A, Cengiz M, Şaban Ş, Ali A, Ufuk K, Umut S, Ekrem K, Serkan B, Oktay B. ve Sefer B'ye 2 yıl 6'şar ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Çaycuma'da 9 Kasım 2015'te, Tarık Berberoğlu aralarında husumet bulunduğu iddia edilen Mahmut Turanalp ve Cem A. ile tartışmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Turanalp, Berberoğlu'nu tabancayla yaralamış, Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırılan Berberoğlu yaşamını yitirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :