Zonguldak'ta toplu açılış töreni

Zonguldak'ta toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Parlamentonun feshi diye bir şey asla söz konusu değil. Tam tersine daha güçlü bir parlamento var"- "Niye bu yalanı söylüyorsun? '17 Nisan'da muhtarlıklar kapanacakmış.' Kararnameyle muhtarlık kapanamaz. Zira bunlar kanunla ge

ZONGULDAK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkoylamasına sunulacak anayasa değişikliğinde parlamentonun feshi diye bir şeyin asla söz konusu olmadığını, tam tersine değişikliğin daha güçlü bir parlamento getirdiğini belirtti.

Erdoğan, Zonguldak'ta Madenci Anıtı Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün Zonguldak'ta, toplam değeri 130 milyon olan 35 ayrı projenin toplu açılış töreninin yapıldığını söyledi.

Bunların içinde TOKİ'nin 556 konutu, kapalı yüzme havuzu, kız imam hatip lisesi, dere ıslahları, belediyelerin çeşitli projeleri, üniversitenin sosyal tesisleri ile fakülte binaları olduğunu belirten Erdoğan, hepsinin şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi, emeği geçenleri tebrik etti.

Türkiye'nin önünde 80 vilayetle birlikte Zonguldak'ın da geleceğini aydınlatacak tarihi bir fırsat bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"16 Nisan'da sandık başına gidip tercihimizi ortaya koyacağımız anayasa değişikliği için hazır mıyız? Bu değişiklikle Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarını birleştirerek daha güçlü, daha icracı bir yürütmeye sahip oluyoruz. Meclis yasama yetkisini tamamen uhdesine alarak yeni denetim imkanlanıyla güçlendirilmiş bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bundan sonraki ilk seçimde önümüze aynı anda iki sandık gelecek. Birinde Cumhurbaşkanını ve dolayısıyla onun kuracağı hükümeti seçeceğiz, diğer sandıkta ise milletvekillerimizi belirleyeceğiz. Bu mesele parti meselesi değil. Bu mesele ülkemizin ve milletimizin bekası meselesidir."

"Peki ana muhalefetin başındaki ne diyor? 'Cumhurbaşkanı gelecek, bütün parlamentoyu fesh edecek.' Öyle diyor mu? Peki inandınız mı?" diye soran Erdoğan, parlamentonun feshi diye bir şeyin asla söz konusu olmadığını vurguladı.

Tam tersine daha güçlü bir parlamento olduğunu, milletvekili sayısının 550'den 600'e çıktığını ve bu güçlü parlamento ile birlikte eğer cumhurbaşkanı bir seçim yenileme kararı alacak olursa bunun hem milletvekili seçiminin yenilenmesi hem de cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi anlamına geleceğini ifade eden Erdoğan, "Ben yenileme kararı aldım, Parlamento seçim yenileyecek, cumhurbaşkanı yerinde kalacak. Yok öyle bir şey. İki seçim de beraber yapılacak. Dolayısıyla bu öyle kolay bir şey değil." dedi.

- "Bıktım bunun yalanlarından"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi yeni bir şey daha duydum. Acayip yalan söylüyor. Bıktım bunun yalanlarından. Ne diyor? '400 tane muhtar var, faraza Zonguldak'ta, 16 Nisan seçimi yapıldı, 17'sinde muhtarlıklar kapatılacak.' İnandınız mı? Ama inananlar var. Kardeşlerim, bu zatın muhtarlarla işi gücü yok. Zaten muhtarlara değer veren birisi de değil. Ben BM Genel Kurulunda konuşma yapıyorum, arkadan, Türkiye'de açıklama yapıyor ve 'BM Genel Kurulunda muhtarlara konuşur gibi konuştu'. diyor.

Ey Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'ın 40 yıllık siyaset tecrübesi var. 20 yaşından itibaren bu işin içinde olmuş, gençlik kollarından itibaren siyasetin içinden yetişmiş gelmiş, belediye başkanlığı da yapmış İstanbul gibi bir şehirde, Başbakanlık da yapmış, 2,5 yıldır da Cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Bir defa haddini bileceksin. Sen daha BM Genel Kurulunun kapısını bilmiyorsun ya. Dur bakalım. O Genel Kurulda kimler olur, kimler olmaz bundan bile haberin yok. BM Genel Kurulunda sarece seçilmişler olmaz, aynı zamanda atanmışlar da olur ama sen 'Sanki muhtarlara konuşuyor gibi' ifadesini kullandığın zaman, bu benim muhtarlarıma hakarettir. Nitekim, Ankara Sincan'da 30-40 muhtar kardeşimize bir konuşma yaptı ve bir tanesi çıktı dedi ki; 'Cumhurbaşkanımızın BM'de yaptığı konuşma için böyle böyle dedin, sen bize hakaret ettin.' Ne dese beğenirsin: 'Haddime mi?' Yalan. Akşam başka, sabah başka. Şunu da bilmiyor: Şu kardeşiniz göreve geldiğinden beri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, rest çektiler ya 'Gitmeyeceğim' falan filan.' Sonra geldi. Şimdi 'yine giderim' diyor. Çünkü maalesef düşünmeden konuşuyor. Kılavuzu karga olunca durum değişiyor, sıkıntı oradan. Peki ne yaptık? Göreve geldiğimden beri her hafta muntazaman 400-450 muhtarı davet ediyorum. Önce İçişleri Bakanım konuşur. Sonra ben konuşurum ve hepsine form dağıtılır. Muhtarlığın sorunu nedir, bu sorunlar Bakanlıktaki ekipler tarafından toplanır. Sonra ben kendilerine bir yemek ikram ederim, sonra da kendileriyle il il fotoğraf çektiririz. Sonra da hediyemizi veririz, kendilerini uğurlarız."

Erdoğan, şimdiye kadar 16 bin muhtarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde millet adına ağırlandığını bildirerek, "Niye bu yalanı söylüyorsun. '17 Nisan'da kapanacakmış.' Şunu öğren: Okumadın bu maddeleri oku. Bir defa kararnameyle muhtarlık kapanamaz. Zira bunlar kanunla geldiler. Kanunla gelen ancak kanunla gidebilir. Cumhurbaşkanılığı kararnameleri ne Anayasa'nın ne de kanunların üzerinde değildir. Ama bunu da bilmiyor. Oku be oku. Okuya okuya görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :