ZKSM, sezonu "Nakkaşname" ile açacak

ZKSM, sezonu "Nakkaşname" ile açacak

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi (ZKSM), yeni sezon açılışını, 7 Ekim'de açılacak "Nakkaşname" adlı minyatür sergisiyle yapacak.Tezhip...

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi (ZKSM), yeni sezon açılışını, 7 Ekim'de açılacak "Nakkaşname" adlı minyatür sergisiyle yapacak.

Tezhip ve minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç'ın eserlerinin yer aldığı sergi, saat 18.30'da sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ile Geleneksel Türk El Sanatları Sanatkarı" onayına sahip sanatçının eserleri, 13 Kasım'a kadar görülebilecek.

Tezhip çalışmalarına 1994'te Cahide Keskiner ile başlayan sanatçı, Kültür ve Turizm Bakanlığının Cahide Keskiner başkanlığında düzenlediği Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Kursunu 2002'de başarıyla bitirdi.

Anmaç, aynı sene minyatür çalışmalarına Nusret Çolpan ile devam etti. TBMM Milli Saraylar Klasik Türk Sanatları Merkezi, Üsküdar Belediyesi Balaban Tekkesi Kültür Evi, Bahariye Sanat Atölyeleri ile Kültür Konseyi Derneğinde eğitim veren ve İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Klasik Türk Bezeme Sanatları Atölyesi ile kendi atölyesinde sanat çalışmalarını yürüten Gülçin Anmaç, yurtiçi ve yurtdışındaki yüzden fazla sergiye ve uluslararası sanat festivallerine katıldı.

Sanatçının çalışmaları 50'den fazla kitapta yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :