Yurttan ayrılan gençlerin "yaşam boyu" takibi için genelge

Yurttan ayrılan gençlerin "yaşam boyu" takibi için genelge

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, devlet koruması altında büyüyen ve reşit olarak kuruluşlardan ayrılan gençlerin düzenli takip edilmesi, desteklenmesi ve rehberlik hizmeti sağlanmasına yönelik tüm il müdürlüklerine genelge gönderildi- Genelgede, b

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, devlet koruması altında büyüyen ve reşit olarak kuruluşlardan ayrılan gençlerin düzenli takip edilmesi, desteklenmesi ve rehberlik hizmeti sağlanmasına yönelik tüm il müdürlüklerine genelge gönderildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, bakanlığa bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, il müdürlüklerine gönderilen genelgede, yurttan ayrılan çocukların bu süreçten sonra yaşamlarını nasıl devam ettirdiğinin takibine yönelik yapılması gereken çalışmalar tüm detaylarıyla sıralandı.

Genelgede, kuruluşlardan reşit olarak ayrılan gençlerin desteklenmesi ve ihtiyaç duydukları rehberlik çalışmalarının yapılması için tüm il müdürlüklerinde, il müdür yardımcısının koordinasyonunda grup sorumlularından oluşan bir ekip oluşturulması talimatı verildi.

Genelgeye göre, il müdürlüklerinde oluşturulacak ekipler, gençlerin rıza ve isteklerini göz önünde bulundurarak, üçer aylık periyotlarla takip çalışmalarını gerçekleştirecek. Bu çalışmada, gençlere yönelik rehberlik ve destek çalışmalarını yürütecek. Yapılan çalışmalar bakanlığa düzenli olarak raporlanacak.

- Gençler mağdur edilmiyor

Bakanlıkça, yurtlardan ayrılan gençlerin takibine yönelik bir süredir devam ettirilen bu uygulamanın yanı sıra yurttan ayrılması durumunda mağduriyet yaşayacağı saptanan çocuklara da destek olunuyor.

Reşit olmalarına bir yıl kala yapılan değerlendirmelerle kuruluştan ayrılmamasına karar verilen gençler, ortaöğrenimine devam ediyorsa 20 yaşına kadar, yükseköğrenime devam ediyorsa da 25 yaşına kadar koruma kararları uzatılarak devletin sağladığı imkanlardan faydalanıyor. Reşit olup eğitimine devam etmeyen ve koruma kararı kaldırılmasına karşın gidecek hiçbir yeri olmayan gençler de Bakanlığa bağlı kuruluşlarda meslek sahibi oluncaya kadar misafir olarak kalabiliyor.

Bakanlığın verilerine göre, geçtiğimiz yıl bu kapsamda 639 genç için destek sağlandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :