Yunanistan'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Yunanistan'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi

ATİNA (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Grande Bretagne Oteli'nde düzenlenen resepsiyona katılan davetliler, Büyükelçi Yaşar Halit Çevik ve eşi tarafından karşılandı.

Resepsiyona, Yunanistan İçişleri Bakanı Panagiotis Kouroublis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas ve azınlık milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda yabancı misyon şefi, diplomat, askeri ateşeler, basın mensubu, işadamı ve siyasetçi katıldı.

Resepsiyonda ayrıca, Atina'da yaşayan ve İstanbullu bir Rum olan Kore Gazisi Prodromos Mistiloğlu'na madalyası Büyükelçi Çevik tarafından takdim etti. Kore'ye 21 yaşındayken giden ve bir sene savaşan 87 yaşındaki Mistiloğlu, madalyasını aldığı için sevinç duyduğunu dile getirdi.

Mistiloğlu'nu tebrik eden Çevik ise, "Kaybolan madalyasını ilgili makamlarımız çıkarttılar. 29 Ekim resepsiyonu vesilesiyle madalyasını sunma imkanımız oldu. Bizim için de bir şereftir bu." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :