Yüksek faturalar vatandaşı isyan ettirdi! Elektrik faturasına nasıl itiraz edilir?

Yüksek faturalar vatandaşı isyan ettirdi! Elektrik faturasına nasıl itiraz edilir?

Elektrik faturaları çok yüksek gelen vatandaşlar tepkilerini sosyal medyan gösterdi. Çileden çıkan vatandaşlar bir an önce düzenleme yapılmasını bekliyor! Faturalara itiraz etmek isteyenler elektrik faturasına nasıl itiraz edileceğini sorguluyor

Art arda yapılan zamların ardından Ağustos ayında gelen elektrik faturalarının yüksek olması tepkilere neden oldu. Elektrik faturalarının fahiş bir şekilde yükseldiğini önceki ve sonraki dönem faturalarıyla sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar, yüksek faturalara sert tepki gösterdi.

Elektrik faturalarının yüksek geldiğini belirten vatandaşlar sosyal medya üzerinden taleplerini dile getiriyor. Twitterda trend olan #elektrikfaturası has tagında vatandaşlar faturalarda birkaç ay önceye göre büyük artış yaşandığını gözler önüne seriyor. Fahiş fiyat farkı olan faturalara itiraz etmek isteyen vatandaşlar "elektrik faturasına nasıl itiraz edilir?" sorusunun cevabını araştırıyor.

Elektrik faturasına nasıl itiraz edilir?

Türkiye’de elektrik dağıtım hizmeti, 21 özel elektrik dağıtım şirketleri tarafından yapılır. Abonelik işlemleri, sayaç okuma, faturalandırma, kesme bağlama gibi bütün hizmetler de bu şirketler tarafından sağlanır. Faturanın normalden yüksek geldiğini düşünülüyorsa:

Hizmet alınan elektrik dağıtım şirketine itiraz dilekçesi yazılır.

Dilekçeyi hizmet birimleri ya da işletme müdürlüklerine doğrudan ulaştırabilir, posta ya da e-posta yoluyla itirazınızı bildirebilir veya müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulabilir.

Ayrıca elektrik dağıtım şirketlerinin web sitelerinde yer alan fatura itiraz bölümü üzerinden de bir itiraz kaydı oluşturulabilir.

Gelen Faturaya İtiraz Süresi Kaç Gündür?

Faturalar dönemsel olarak ya da gelen zamlarla birlikte bir miktar artabilir, ancak belirli bir ortalamanın çok üzerinde gelen faturalar için kurumlara itiraz edilebilir. Türk Ticaret Yasasının 21/2 maddesine göre faturaya itiraz için verilen süre faturanın kişiye ulaştığı andan itibaren 8 gün ile sınırlıdır.

Elektrik faturasına nasıl itirazda istenen belgeler nelerdir?

Hangi yöntem ile itiraz edilirse edilsin istenen belgeler şunlar:

* Tüketici kimlik bilgileri

* Abone sözleşme numarası

* İtiraz edilen fatura dönemi gibi bilgileri

* Doğrudan yapılan itirazlarda fatura ve kimlik belgesi

* Posta ve e-posta üzerinden yapılan itirazlarda belgelerin bir örneği

* Web siteleri üzerinden itiraz kaydı oluştururken de kimlik bilgileri ile fatura bilgileri

Sosyal medyadaki #elektrikfaturası tepkilerinden birkaçı:

e9uqgssweaicj1k.jpg

e9vn0l2wyag9ca9.jpge9vxp0sxiamjuqk.jpg

Resime9uvshuxoam9tzk.jpge9v0b6hxsasyquv.jpge9viksmxeacsese.jpg

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.