Yerli Elektrikli Otomobil ‘Yerel T1’ Konya’da

Yerli Elektrikli Otomobil ‘Yerel T1’ Konya’da

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından üretilen yerli elektrikli otomobil 'YEREL T1' Türkiye turu kapsamında Konya’ya ulaştı

TÜBİTAK elektromobil yarışlarında birinci olan 'YEREL T1, Türkiye koşullarına uygun olup olmadığının test edilmesi için 15 Eylül’de İstanbul’dan yola çıktı. YEREL T1, Türkiye turu çerçevesinde Konya’ya gelerek Kültürpark’ta halka tanıtıldı. Kültürpark’ta YEREL T1’i gören vatandaşlar aracı meraklı gözlerle inceledi. Aracı inceleyen vatandaşlar araç hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

“5 BİN KİLOMETRE’DE 75 TL YAKIT MASRAFI”

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve Yerel Elektrikli Araba Ekibi Üyesi Engin Topaloğlu, 2 yıl önceden planlanan ve üretimi 3 buçuk ay süren elektrikli araç YEREL T1’in tanıtımını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu bağlamda aracı test etmek için İstanbul’dan yola çıkarak tekrar İstanbul’a geri dönmek üzere toplamda 5 bin kilometrelik yol kat edeceğiz. 15 Eylül-29 Eylül tarihleri arasında yapacağımız bu testte şu anda 3 bin kilometreyi geride bırakmış durumdayız. Aracımız bu bağlamda yaklaşık 8 il gezmiştir. Konya’dan Antalya’ya geçeceğiz. Antalya’dan sonra da İzmir, Eskişehir ve Çanakkale’den sonra tekrar İstanbul’a dönmeyi planlıyoruz. Toplamda 5 bin kilometreyi yaklaşık 75 TL yakıt masrafı yaparak tamamlayacağız. Aracımız Türkiye’nin en verimli aracı unvanına sahiptir” diye konuştu.

Topaloğlu, 4 kişilik aracın tek şarjda 500 kilometre gidebildiğini de sözlerine ekledi.