Yenikapı ruhunun siyasete yansıması

Yenikapı ruhunun siyasete yansıması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal:-"Demokrasi ve Şehitler Mitingi, milletimizin birliği, beraberliği ve demokrasiye bağlılığı açısından çok anlamlıydı ve önemliydi"

TBMM (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi, milletimizin birliği, beraberliği ve demokrasiye bağlılığı açısından çok anlamlıydı ve önemliydi." dedi.

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günal, dün İstanbul'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde çok güzel bir ruh olduğunu; o ruhun 15 Temmuz'da Meclis'te başladığını kaydetti.

Dün, milyonlarca vatandaşın tüm liderlere gerekli desteği sağladığını belirten Günal, "Dünkü miting, milletimizin birliği, beraberliği ve demokrasiye bağlılığı açısından çok anlamlı ve önemliydi." diye konuştu.

Yenikapı ruhunu, "şerden çıkan bir hayır" olarak değerlendirdiğini ifade eden Günal, "İnşallah bu, Türk milletinin hayrına devam eder. Bundan sonra parlamentoda, hükümet ile siyasi partiler arasında yapılacak çalışmalarda da bu Yenikapı ruhu devam eder ve ülkemizin geleceği açısından önemli katkılarda bulunulur." dedi.

Günal, idam cezası ile ilgili duruşlarının değişmediğini belirterek, teklif gelmesi durumunda, savaş, yakın savaş ve terör suçları kapsamında bunu değerlendireceklerini kaydetti.

"Bazı FETÖ'cü askerlerin Kandil'e kaçtığı" haberlerine ilişkin olarak da Günal, "Bizim için terörün hepsi terördür. Bugün sıcak konu FETÖ var ama diğer terör eylemleri de devam ediyor. Kandil veya FETÖ diye bakmıyoruz. Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne kast eden tüm terör örgütleri bizim için aynı derecede tehlikelidir. Nereye kaçtıkları çok önemli değil. Zaten hain haindir." değerlendirmesinde bulundu.

Bir an önce normalleşmenin sağlanarak terörle mücadelenin devam etmesi gerektiğini söyleyen Günal, "hendeklerin kazıldığı, birtakım çatışmaların yaşandığı bölgelerde de terör örgütünün yeniden hakimiyet kurmasına izin verilmemesi gerektiğini" dile getirdi.

15 Temmuz ile ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini belirten Günal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşla kuruyu birbirine karıştırmamamız lazım. Yenikapı ruhunun devam etmesi için toplumla da bir kucaklaşmanın gerçekleşmesi ve bir an önce normalleşmenin sağlanması gerekiyor. Çünkü Cumhurbaşkanı'na kadar 'aldatıldık' denildiğine göre birçok aldatılmış insan var. Örgütlü olan, FETÖ ile ilişkili olanlar, bizatihi görev alanlar ayıklanıp masum vatandaşların normal hayatına dönmesi gerekir. Asıl o zaman Yenikapı ruhu işlemiş olacak. Birlik, beraberlik içinde, parlamentoda bu çalışmaları yapacağız."

-"TSK'nın yıpratılmaması lazım"

Bir başka soru üzerine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın mitingde konuşma yapmasını çok önemli bulduğunu ifade eden Günal, "Bizim için asıl önemli olan Genelkurmay Başkanı'nın konuşması değil orada Türk milletinin onu bağrına basmasıydı. 40 defaya yakın 'sağolun' diyerek konuşmasına karşı gösteriler teveccühe karşılık verdi. TSK'nın yıpratılmaması lazım. Genelkurmay Başkanı'na gösterilen teveccühü, Türk milletinin onu kucaklaması, iyiyi kötüden ayırt eden sağduyusunun sonucu olarak görüyorum." diye konuştu.

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son selamlamada sahneye çıkmamasıyla ilgili" bir soruya Günal, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve parti genel başkanlarının bir arada bulundukları fotoğrafı göstererek, "Normal olan yapıldı. Abartılacak bir şey görmüyorum. Protokol bitince herkes çıkışa doğru yöneldi." karşılığını verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :