Yeni Toyota Corolla internete sızdı

Yeni Toyota Corolla internete sızdı

Yeni Corolla, Polonya üzerinden ‘net’e sızdı

Markalar bilerek mi sızdırıyor, yoksa içerideki bazı kişiler yüksek paralar karşılığında ikna edilip onların elinden mi alınıyor bilinmez ama bu tip fotoğrafların çok ilgi çektiği kesin. Eskiden dergilere sızan fotoğraflar, artık internet üzerinden ve birkaç dakika içinde dünyaya yayılıyor.

Bu tip sızmaların son kurbanı ise yeni Corolla'sı neye benzeyeceği büyük bir merakla beklenen Toyota oldu. Polonya'dan sızdığı belirtilen ve Adapazarı'nda üretilecek yeni Corolla'ya ait olduğu iddia edilen fotoğraflar önce bir Amerikan İnternet sitesinde görüldü, ardından birkaç dakika içinde yüzlerce otomobil sitesi ve blogunda yer aldı.

Habertürk'ten Hakan Özenen'in haberine göre fotoğraflarda yer alan otomobilin ana çizgileriyle markanın geçtiğimiz günlerde Detoit'te sergilediği Corolla Furia konseptine benzediği, hatta onun kadar keskin ve genç çizgilere sahip olduğu görülüyor. Farların yerleşimi ve ön ızgaranın biçimi tamamen yeni Auris'e benzeyen fotoğraflardaki Corolla'nın arkası ise Detroit'te sergilenen konsept araçla biraz daha kalınlaşan stopları dışında neredeyse tamamen aynı.

MAKETİ SIZAN DA VAR

En ilginç sızma olayı geçtiğimiz günlerde Çin'de yaşandı. Henüz piyasaya çıkmamış modelin maketini de önceden ürettirmek isteyen Avrupalı bir markanın yeni modeli maket üzerinden 'ebelendi'.

BMW3 SERİSİ GT DE İNTERNETTE ERKEN DOĞDU

Geçen hafta İsveç'in Lulea kentinde kış testleri sırasında fotoğrafladığımız BMW'nin 3 Serisi platformu üzerine geliştirdiği GT modeli de, gelecek ay Cenevre Fuarı'nda yapılması beklenen dünya lansmanından önce, internete düştü. Otomobil paparazziliğinin çok geliştiği Almanya'da BMW ve Mercedes'in yeni modellerinin başına sıkça gelen bu iş, aslında aynı zamanda yeni modellerin bir ön gösterimi gibi de kullanılıyor.