Yeni parklar ve yeşil alanlarla yeşil alan güçleniyor

Yeni parklar ve yeşil alanlarla yeşil alan güçleniyor

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram’ı yeşiliyle, doğasıyla ve havasıyla hak ettiği seviyeye ulaştırma gayretinde olacağız” dedi.

 

Yerel Seçimlerin gerçekleştirildiği 31 Mart 2019 tarihinden bugüne geçen kısa süre içinde Meram’da, 2 yeni park ve yeşil alan ile 5 yeni mahalle koruluğunun yapımı tamamlanarak Meram’ın yeşil dokusu artırıldı. Çalışmalar çerçevesinde 3 parkın yapımı ise halen devam ediyor. 

Bu süre zarfında yapımı tamamlanan parklardan birisi olan Kaşınhanı Mahallesi İstasyon Parkı’nda,

Toplam 11 bin metrekare olan park alanı içerisinde 370 metre yürüyüş yolu, çocuk oyun grubu, fitness aletleri, voleybol sahası, 5 kameriye , oturma bankları, bin 20 metrekare  parke alan, bin 500 metrekare bordür alanı ve park aydınlatmaları bulunuyor.

Diğer park olan Mamuriye Parkı’nda ise; Revizyondan geçirilen bu alan Tantavi Han ile bir bütün oluşturacak şekilde yeniden dizayn edildi. Park alanı içerisinde oturma birimleri, kameriyeler, yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları ve fitness aletleri, güneş aydınlatma panelleri, armatürler ve süs havuzu yer alıyor.

MERAM’IN YEŞİL DOKUSU KORULUKLARLA DA GÜÇLENDİRİLİYOR

Meram Belediyesinin, bu tarihten sonra Meram’ın yeşil dokusunu artırmak amacıyla başlattığı koruluk çalışmalarında da önemli ölçüde ivme yaşandı. Bu kısa dönem içinde, 2 bin 500 metrekare alanı bulunan Hatıp Mahallesi Hutbe Sokak Mahalle Koruluğu’na, 3 bin metrekarelik Hatıp Mahallesi Tolu Sokak Mahalle Koruluğu ile Alakova Mahallesinde 3 bin metrekarelik 15.596 Sokak, 4 bin 500 metrekarelik 15.354 Sokak ve 2 bin 500 metrekarelik 15.355 Sokakta bulunan Mahalle Koruluğu’na karaçam ağaçları dikildi.  Tüm bunlarla birlikte yüzde 40’ı tamamlanan Yenişehir Mahallesi Erencik Caddesi üzerinde 10 bin 366 metrekarelik proje alanına sahip Yenice Parkı, Alakova Mahallesi 15.570 Sokak ve Hadimi Mahallesi Duvarlı Sokak’ta bulunan parkın çalışmaları ise devam ediyor.

Öte yandan Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra muhtarlar ve vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda çocuk parklarında fizibilite çalışmaları yapılarak 2 adet çocuk oyun grubu ve 17 adet fitness aletinin kurulumunu tamamladı.

BAŞKAN KAVUŞ: TÜM GAYRETİMİZ, ‘YEŞİL MERAM’ SLOGAN OLARAK KALMASIN

Yeşil dokusu, doğal sit alanları ve temiz havasıyla sadece Konya’nın değil tüm Türkiye’de adından söz ettiren Meram’ın yeşil dokusunu artırmak ve geleceğe çok daha yaşanabilir bir kent bırakmak amacında olduklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu nedenle göreve gelir gelmez Meram’ın yeşil alan miktarını artırmak amacıyla kolları sıvadıklarını belirtti. Bu nedenle devam eden parkların hızla bitirildiğinin ve yeni park planları üzerinde çalışmaya başladıklarının altını çizen Başkan Kavuş, “Meram’ın marka değerinin altında yatan en önemli etken yeşil dokusudur. Yeşili ve doğal güzellikleriyle şiirlere, seyahatnamelere konu olacak güzellikteki bu ilçenin yeşil miktarını korumak, geliştirmek, çok daha ileriye ve geleceğe aktarmak önceliklerimizin başında geliyor. ‘Yeşil Meram’ sloganını güçlü kılmak adına göreve gelir gelmez hızlı bir çalışma ile devam eden parklarımızın bir kısmını tamamladık, bir kısmını da bitirme aşamasına geldik. Sadece yeni yeşil alanlar oluşturmakla kalmayıp, ağaçlarımızın uzun ömürlü olmaları adına budama ve ot temizliğinden ilaçlama çalışmalarına, sulama hizmetlerimizi hızlandırmaktan süs bitkisi yetiştirme ve dikme işlemlerine hatta otomatik sulama sistemlerindeki su sarfiyatının önüne geçmek adına tamir ve bakım işlemlerini yoğunlaştırmaya kadar bu alanda en ince noktaya kadar tüm çalışmalara hız verdik. Bu çalışmalarımız gün geçtikçe artarak devam edecek ve Meram’ı yeşiliyle, doğasıyla ve havasıyla hak ettiği seviyeye ulaştıracağız” diye konuştu. 

yeni-parklar-ve-yesil-alanlarla--(9).jpg

yeni-parklar-ve-yesil-alanlarla--(11).jpg

 

 

Etiketler :