Yeni nesil Jaguar XK daha lüks olacak

Yeni nesil Jaguar XK daha lüks olacak

F-type Jaguar'ın piyasaya sürülmesinden sonra gelecek nesil Jaguar XK'nın boyutu büyütülecek.

Jaguar tasarım müdürü Ian Callum Autocar'a şirket içinde XK'nin sonraki neslinin nasıl olması gerektiği konusunda birçok tartışma yürütüldüğünü söyledi.

Henüz nihai karar verilmiş değil, ama Callum otomobili bir GT'den daha özel hale getirmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

Callum, “XK lüks pazara hitap edebilir ve boyutu büyüyebilir. İki artı iki kişilik olarak mı kalacağına, yoksa iki artı ikiden fazla kişilik bir otomobile mi dönüşeceğine henüz karar vermedik” dedi.

F-type'ın piyasaya sürülüşüyle XK'nin hem spor coupe, hem de lüks GT olarak satılmasına gerek kalmayacak. F-type Jaguar'ın özel spor otomobili olacağı için, XK'nin lüks GT kimliğine odaklanması mümkün olacak.

XK'nin stratejisinin değiştirilmesi muhtemel görünse de, XJ'nin lüks dört kapılı otomobil pazarındaki küçülmeye rağmen, bir sonraki neslinde de geleneksel bir sedan olarak kalması bekleniyor.

Jaguar tasarım müdürüne göre, büyük lüks SUV'ların satışlarının lüks sedan otomobillerinkini gölgede bırakmasının nedeni, pazar trendlerindeki kaymadan değil, dünya ekonomisinin kötü durumundan kaynaklanıyor.

Callum, “Bence pazar geri gelecek. Çin'de satışlarımız iyi gidiyor, ayrıca ABD'de de büyük otomobiller hep popüler kalacaktır,” dedi.

Callum markanın model yelpazesinde büyük bir Jaguar SUV olmayacağını ama SUV'ların giderek artan popülerliğini dikkate almak zorunda olduğunu söyledi.