Yarım Asırlık Tofaş Devri Kapanıyor: Yeni Taksi Modeli Belli Oldu!
Fiat Egea'nın üretimi sonlanırken, Türkiye sokaklarının yeni hakimi merak konusu oldu. Efsane Tofaş hegemonyasının ardından gözler Dacia Logan’a çevrildi.
Türkiye otomotiv pazarında ve özellikle taksi esnafı arasında taşlar yerinden oynuyor. Yıllardır sokakların tartışmasız lideri olan Fiat Egea’nın üretimi bitiyor. Bu çarpıcı gelişme, akıllara tek bir soruyu getiriyor: Yeni taksi modeli hangisi olacak? Amerikan arabalarından sonra Murat 124 ile başlayan, Şahin, Doğan, Albea ve Linea ile devam eden Tofaş hegemonyası artık resmen sona mı eriyor?
Tofaş Hegemonyasının Sonu ve Efsane Modellerin Vedası
Türkiye’de taksi denildiğinde akla ilk gelen marka her zaman Tofaş ve onun yerli üretim modelleri oldu. Sokakları süsleyen Şahin ve Doğan serisi, yerini daha sonra Albea ve Linea’ya bırakmıştı.

Son yıllarda ise Fiat Egea, hem ekonomik yakıt tüketimi hem de geniş iç hacmiyle taksicilerin vazgeçilmez yıldızı konumundaydı.

Ancak Egea'nın üretim bandına veda edecek olması, ticari araç piyasasında devasa bir boşluk yaratıyor. Üstelik bir dönemin en çok tercih edilen diğer bir efsanesi olan Hyundai Accent modelinin de artık piyasada bulunmaması, seçenekleri iyice daraltıyor.
Sokakların Yeni Kralı Olmaya Aday: Dacia Logan
Egea ve Accent gibi devlerin sahneden çekilmesiyle birlikte, taksi esnafı harıl harıl yeni bir alternatif arayışına girdi. Şu an için piyasadaki en güçlü aday Dacia Logan olarak öne çıkıyor.

Dacia Logan, hem düşük işletme maliyetleri hem de sağlam motor seçenekleriyle taksi duraklarının yeni gözdesi olmaya en yakın model.
Görünen o ki, Türkiye sokaklarındaki uzun yıllara dayanan Tofaş hakimiyeti yerini yeni bir döneme bırakacak. Esnafın hem bütçesini hem de konforunu düşünen yeni liderin kim olacağını ise önümüzdeki süreçte Dacia Logan’ın satış performansları belirleyecek.