Yargıda Birlik Derneği Başkanı Heybet:

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Heybet:

"Bizler şimdiye kadar yargının demokrasiye bağlı olması gerektiğini söyledik, bundan sonra da söyleyeceğiz. Yargıyı kendi gruplarının çıkarları için kullananlara karşı durduk, bundan sonra da duracağız"- "Yargıda nöbet değişimi vakti geldi. 2014 yılında o

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Yargıda Birlik Derneği Başkanı Musa Heybet, "Bizler şimdiye kadar yargının demokrasiye bağlı olması gerektiğini söyledik, bundan sonra da söyleyeceğiz. Yargıyı kendi gruplarının çıkarları için kullananlara karşı durduk, bundan sonra da duracağız." dedi.

Heybet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıda Birlik Derneği üyeleri arasında çok güçlü bir bağ olduğunu, bu bağın gelecekte de süreceğini söyledi.

Dernek çatısı altında bütün çıkar ilişkilerinden soyutlanarak hak, hukuk ve adalet prensipleri çerçevesinde bir araya geldiklerini ifade eden Heybet, Yargıda Birlik Derneğinin, Türk sivil toplum örgütlenmesinin en müstesna örneklerinden biri haline geldiğini belirtti.

Heybet, Yargıda Birlik Derneğini farklı kılanın üyelerindeki Türkiye sevdası olduğunu, 27 Mart 2015'de kurulan derneğin 9 bin üyeye ulaştığını anlattı.

Musa Heybet, derneklerine üye olmayan hakim ve savcıların da sesi olma sorumluğunu taşıdıklarını dile getirdi.

FETÖ'nün yargıdaki yapılanmasına yönelik mücadelelere de değinen Heybet, ihaneti gören hakim ve savcıların çözüm için yola düştüğünü, Yargıda Birlik ailesinin FETÖ mensuplarını görmezden gelmediğini söyledi.

- "Kimsenin yanlış eylemlerle mesleğin itibarını lekeleme hakkı bulunmuyor"

Yargıda Birlik Derneğinin, vicdan ile aklı bir örgütün hüküm ve tasarrufuna tahsis eden işlem ve uygulamalara karşı çıktığına dikkati çeken Heybet, derneklerinde hiçbir ayrımcılığın bulunmadığını söyledi.

Heybet, hakim ve savcıların Türkiye'ye nasıl sahip çıktığının, mesleklerinin onurunu nasıl koruduğunun gelecek nesillerce bilineceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hep birlikte bir daha zulüm düzeninin kurulmasına izin vermeyeceğiz. Bizler şimdiye kadar yargının demokrasiye bağlı olması gerektiğini söyledik, bundan sonra da söyleyeceğiz. Yargıyı kendi gruplarının çıkarları için kullananlara karşı durduk, bundan sonra da duracağız. Bizler her türlü ayrımcılık ve ötekileştirmenin karşısında durmaya devam edeceğiz. Yargı mensuplarının, her türlü gruplaşmadan ve ayrışmadan kendilerini sakınmaları önem arz etmektedir.

Kimsenin yanlış eylem ve söylemler ile mesleğin itibarını lekeleme hakkı bulunmamaktadır. Yargının tek amacı adaletin sağlanması olmalıdır."

- HSYK'da nöbet değişimi

Görevleri 6 Haziran'da sona erecek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin her türlü korku ve endişeden uzak çalıştığını anlatan Heybet, söz konusu üyelerin Türkiye'nin sürüklenmek istendiği karanlığı adaletin ışığıyla aydınlattığını ifade etti.

Mevcut HSYK üyelerinin, adaletin yalnızca Hakk'ın ve milletin hizmetinde olması gerektiğini zihinlere kazıdığını aktaran Heybet, HSYK'nın 15 Temmuz'da zalimlere karşı dik durduğuna dikkati çekti.

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Heybet, şunları kaydetti:

"Hakim ve savcılar ihanet gecesi, 15 Temmuz'da ülke genelinde adalet, millet, demokrasi, hukuk için vazifeye koştu. Türk yargısı demokrasinin, milli iradenin, evrensel hukukun yanında durarak milletiyle beraber tarih yazdı. Yargıda nöbet değişimi vakti geldi. 2014 yılında oluşan HSYK, nöbetini vicdan rahatlığı ve güven içerisinde devrediyor. Türk yargısının aldığı inisiyatifle 2014 yılında oluşturduğu HSYK'nın kahraman mensuplarının adı her zaman anılacak. Türk hakim ve savcıları onları unutmayacak. Bizler ülkemiz ve yargımız için sorumluluk üstlendik, üstlenmeye devam edeceğiz."

Dernek tüzüğünde yer alan "dönüşümlü başkanlık ve genel sekreterlik" hükmü gereğince Heybet, 25 Mayıs 2017'de başkanlık görevini İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Karakütük'ten devralmıştı. Derneğin kurucu başkanlık görevini ise Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Birol Kırmaz yürütmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :