Vodafone 39. İstanbul Maratonu

Vodafone 39. İstanbul Maratonu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Çocuklar gülerse dünya güler inancındayız. Tüm çocukların gülmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Hem kendi çocuklarım hem de kurumumuz bakımı altındaki çocuklarımızla birlikte tüm dünya çocuklarının gülmesi için ko

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "çocuklar gülerse dünya güler" inancında oldukların belirterek, "Tüm çocukların gülmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Hem kendi çocuklarım hem de kurumumuz bakımı altındaki çocuklarımızla birlikte tüm dünya çocuklarının gülmesi için koşacağız." dedi.

Bakan Kaya, bu yıl "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na eşi İlyas Kaya, çocukları Ahmet Akif ve Ayşe Zeynep, bakanlığa bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar ve Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularıyla katıldı.

Maraton öncesi basın mensuplarına açıklamaya yapan Kaya, bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bakanlığın bakımı altında bulunan 13 binden fazla çocuk için kurum çocuklarıyla birlikte koşacaklarını söyledi.

Dünyanın tüm çocukları için burada olduklarını, dünyada barışın, huzurun hakim olduğu günler için koşacaklarını dile getiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklar gülerse dünya güler inancındayız. Tüm çocukların gülmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Hem kendi çocuklarım hem de kurumumuz bakımı altındaki çocuklarımızla birlikte tüm dünya çocuklarının gülmesi için koşacağız. Aylan bebeklerin, Ümran bebeklerin mutlu bir şekilde, kıyıya vurmadan yaşaması, dünya üzerinde çocukların huzur içinde yaşaması için koşacağız. Bugün Asya ile Avrupa'yı birleştiren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, aslında gönülleri birleştiriyor. Spor insanları birleştiren çok önemli bir unsur.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak tüm dünya çocukları için koşturuyoruz gece gündüz demeden. Bugün ülkemizde bir buçuk milyondan fazla Suriyeli çocuğa ev sahipliği yapıyoruz. O çocuklar evlerinde, yuvalarında, ülkelerinde huzur içinde yaşamalıydı ama bomba parçalarıyla, şarapnel parçalarıyla oynamak zorunda bırakılan çocuklar onlar. Bizim kapımıza, sınırımıza geldiler. Savaştan kaçtılar. Onlara hem evlerimizi hem gönüllerimizi açtık 80 milyon Türkiye olarak. Biz istiyoruz ki dünyadaki tüm çocuklar huzur ve barış içinde yaşasın, geleceğe emin adımlarla ilerlesin. Tüm çocukların gülmeye,iyi bir eğitim almaya, huzurlu bir şekilde, sağlıklı, güven içinde yaşamaya hakkı var."

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak hem ulusal hem de uluslararası anlamda tüm dünya çocukları için çalıştıklarını vurgulayan Kaya, Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne de Türkiye'nin taraf olduğunu dile getirdi.

Bugün Türkiye'nin, dünyanın neresinde sıkıntı içinde çocuk varsa onlara el uzatmaya çalıştığını anlatan Kaya, yakın zamanda Arakan'da zulümden kaçan kadınlara ve çocuklara yine Türkiye'nin el uzattığını hatırlattı.

Bakan Kaya, bir sosyal sorumluluk bilinciyle kendilerine bu yürüyüşte destek veren Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularına da teşekkür etti.

Kaya ve beraberindekiler daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilerleyerek maratona katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :