Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'ten Berberoğlu açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'ten Berberoğlu açıklaması

"İç cephede bölünme ve kargaşa yaratmaktan başka bir şeye hizmet etmeyen Berberoğlu'nun tutuklanmasına derhal son verilmelidir"

 Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "İç cephede bölünme ve kargaşa yaratmaktan başka bir şeye hizmet etmeyen Berberoğlu'nun tutuklanmasına derhal son verilmelidir." dedi.

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Perinçek, Berberoğlu için verilen mahkumiyet kararının temyiz aşamasında olduğunu, hükmün uygulanabilmesi için TBMM Genel Kuruluna bildirilmesi ve Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi gerektiğini dile getirerek, yetkili mahkemenin tutuklama kararını derhal kaldırması gerektiğini vurguladı.

Berberoğlu'nun yargılama sürecinin bütün aşamalarında ve karar duruşmasında bulunarak, kaçma şüphesine yer olmadığını gösterdiğini ifade eden Perinçek, verilen tutuklama kararının tedbir değil infaz amaçlı olduğunu savundu.

Perinçek, tutuklama kararının anayasaya ve yasa hükümlerine aykırı olduğunu ileri sürerek, iç cephede bölünme ve kargaşa yaratmaktan başka bir şeye hizmet etmeyen Berberoğlu'nun tutukluluk haline son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

- "Türkiye, 'bağımsız Kürdistan' girişimini önlemeye odaklanmalı"

Perinçek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin, "Kürdistan'ın bağımsızlığı için referandum yapacaklarını" açıklamasıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin önündeki bütün gelişmeleri belirleyecek olan olay budur. Türkiye, vatan bütünlüğü için mücadelesini, ABD ve İsrail'in bağımsız Kürdistan girişimini boşa çıkartmaya odaklanarak, yürütmek durumundadır." diye konuştu.

"Bağımsız Kürdistan" girişimini başarısız kılacak ülkenin Türkiye olduğunu, ABD ve İsrail'in bunu bildiği için Türkiye'yi içeriden ve dışarıdan kuşatmaya yöneldiğine değinen Doğu Perinçek, başta kamu makamları ve siyasal partiler olmak üzere ülkenin bütün güçlerinin ABD ve İsrail'in Kürdistan'ın bağımsızlığı tertibine karşı birleşmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :