Van'da "Geleceğimizi Kucaklıyoruz" projesi

Van'da "Geleceğimizi Kucaklıyoruz" projesi

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Erciş Belediyesi ve Kaymakamlıkça başlatılan proje kapsamında kırsal mahallelerde yaşayan öğrenciler için gezi düzenlenerek çeşitli hediyeler verildi- Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yaşar:- "Projenin

VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Erciş Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar'ın başlattığı "Geleceğimizi Kucaklıyoruz" projesi kapsamında, çeşitli hediyeler verilen öğrenciler için gezi düzenlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yaşar, kırsal mahallelerde yaşayan 50 öğrenciyi, hem şehir kültürüyle tanıştırmak hem de kaynaştırmak amacıyla Gevaş Abalı Kayak Tesislerine götürdü.

Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye ve kaymakamlığın ortaklaşa yürüttüğü projede öğrencilerin kıyafet, mont, ayakkabı ve kışlık ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

Geziye katılan öğrencilere kızak da hediye ettiklerini belirten Yaşar, şöyle konuştu:

"Projenin amacı, ilçeden uzak köylerde oturan, sosyal faaliyetlerden mahrum çocukların, öğrencilerin, bir şekilde sosyal hayata dahil edilmesi. Devletin onların yanında olduğunu göstermek. Bu kapsamda şimdiye kadar 250 çocuğumuzu ağırladık. İnşallah bundan sonra bin öğrenci hedefimize ulaşacağız."

Program kapsamında çok eğlendiklerini anlatan çocuklar ise Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yaşar'a teşekkür etti.

Erciş Çelebibağı Selvihan İlk ve Ortaokulu, Yukarı Işıklı Kadir Rezzan Has İlk ve Ortaokulu ile Haydarbey İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin misafir edildiği programa, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Erciş Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Gevaş Gençlik ve Spor Müdürü Mehdi Tekçe de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :