Valiler Toplantısı

Valiler Toplantısı

İçişleri Bakanı Soylu: (2)- "Bugünden sonra Türkiye'de Cumhurbaşkanı'mızın ve Başbakan'ımızın önderliğinde yeni bir dönem açılmıştır. Devletin yeniden yapılandırılması, atacağımız adımların kararlılığı ve ortaya konulacak süreçler, bu geçmiş dönemdeki tec

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugünden sonra Türkiye'de Cumhurbaşkanı'mızın ve Başbakan'ımızın önderliğinde yeni bir dönem açılmıştır. Devletin yeniden yapılandırılması atacağımız adımların kararlılığı ve ortaya konulacak süreçler bu geçmiş dönemdeki tecrübelerimizin ışığı altında gerçekleştirilecektir." dedi.

Soylu, Gölbaşı'ndaki Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'nda, Anadolu'nun sadece Türklere ait bir coğrafya olmadığını belirterek, Anadolu'nun, bütün dünyanın kendi aydınlığını ve ışığını aradığı ve aziz Türk milletinin ortaya koymuş olduğu iradeyi, sahipliği kendisinde hissetmek isteyen, 780 bin kilometrekareden bütün dünyaya bu medeniyetin ışığını saçmak zorunda olan bir coğrafya olduğunu dile getirdi.

Bu nedenle özgür ve geleceğe kararlı bir şeklide bakmak gerektiğini anlatan Soylu, "AK Parti Türkiye'de birçok meseleyi gerçekleştirmiştir. Mafya düzeninden, karmaşık bürokratik ilişkilere kadar her şeye son vermiştir. Bunların hiçbirinden taviz verebilecek durumda değiliz ve milletin kendisini güvende ve emanette, eminde hissedeceği anlayışların tamamını ortaya koymak bizim temel sorumluluğumuzdur." ifadesini kullandı.

Soylu, diğer önemli bir meselenin terörle mücadele olduğuna ve bunun yıllardır devam ettiğine işaret ederek, gençlerin gözünü kırpmadan ölüme gittiğini vurguladı.

Ailelerin, şehit evlatlarının karşısında vakurla "Allah devletimize zeval vermesin" demesinin çok önemine dikkati çeken Soylu, bunun hayatı boyunca duyabileceği en onurlu cümle olduğunu söyledi.

Soylu, valilere sorumluluklarının büyüklüğünü hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bilmenizi istiyorum ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar takip eden, her şeyi en ince titizlikle beraber ortaya koymaya çalışan, arkadaşlarına moral veren, motivasyon ortaya koymaya çalışan, bazen bir şehit ailesini ziyaret eden ve onlara hürmet gösteren anlayışınızı devam ettirmek durumundasınız. Bugünden sonra Türkiye'de Cumhurbaşkanı'mızın ve Başbakan'ımızın önderliğinde yeni bir dönem açılmıştır. Devletin yeniden yapılandırılması, atacağımız adımların kararlılığı ve ortaya konulacak süreçler bu geçmiş dönemdeki tecrübelerimizin ışığı altında gerçekleştirilecektir. Ülkemizin başına uzun yıllardır musallat olan bu anlayışı bir şekilde bu PKK terör anlayışını yendiğimiz zaman onu bir daha bu topraklarda hareket ettirebilecek kabiliyeti, ayağa kalkamayacak duruma getirdiğimiz zaman, Türkiye kendi adına istikametini koyan ve dünyanın her tarafına merhamet ve şefkat medeniyetinin gereklerini yerine getiren bir ülke olacaktır."

- "Çocuklarımızın hijyeniyle bire bir ilgilenin"

Okulların açıldığını anımsatan Soylu, öğrencilerin asayişinin sağlanmasının en önemini vurguladı. Okulların etrafında konuşlanarak, çocukları hem sağlığından hem de etik değerlerden, inançlardan, kültüründen uzaklaştırmaya çalışan kimselere hayat hakkı verilmemesi gerektiğine işaret eden Soylu, bu konuda kararlı ve acımasız olunacağının altını çizdi.

Soylu, en önemli meselelerden birinin de hijyen olduğunu anımsatarak, "Çocuklarımızın hijyeniyle bire bir ilgilenin. Bütün bunlarla birlikte onların sosyalleşmesine yönelik adımların atılması onların dünyayı nasıl takip edeceği, el maharetlerinin nitelik ve niceliklerinin artması yolundaki programların uygulanması için siz ön açın, projeler ortaya koymaya çalışın ve bunlarla beraber onları bütünleştirin ve buluşturun." değerlendirmesinde bulundu.

- "Kazaları en aza indirmeliyiz"

Kurban Bayramı tatili süresince tüm sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Soylu, cep telefonuyla konuşan bir kişinin meydana getireceği bir trafik kazasının sonucunun bir ailenin, bir geleceğin son bulmasına yol açtığını aktardı.

Soylu, Türkiye'nin bölünmüş yollarla rahat ulaşıma sahip olduğunu belirterek, "Önemli olanın uyarıcı olmak. Bu konuyla ilgili yazılı görsel birçok uyarıcı materyal kullanılabilir. Kazaları en aza indirmeliyiz. 81 vilayette pazartesi gününden itibaren uygulamalarımız vardır. Bunlara 'demokrasi, huzur ve güven uygulamaları' adını verdik. Bu uygulamaları yaparken sadece bir asayiş ve güvenlik açısından değil... Bu bayram kaza haberi duymak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

- "Ya herru ya merru"

Terör örgütüne yardım eden, yataklık eden belediyelerin devlet tarafından belirlendiğini ve bu belediyelere hak ettikleri cezanın verileceğini vurgulayan Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yerel yönetimler üzerinden terör örgütlerini besleyen bunlara yataklık yapan, milletimizin verdiği vergilerle birlikte o milletimizin verdiği vergileri hain bir şekilde kurşun atarak milletimize döndüren bir anlayış söz konusudur. Bu, devlet tarafından tespit edilmiştir ve bugün 28 belediyeye bu uygulanmıştır. KHK çıktı, buradaki kararlılığımızdan bir tek geri atmamız mümkün değildir. Hemen bu işlemi yerine getirmek bizim temel sorumluluğumuzdur ve bizim görevimiz milletin verdiği emaneti yerine getirmek ve bu emaneti millete aynı alnı açıklıkla teslim etmektir. Bu millet sabah akşam çalışacak, emek gösterecek, alın teri ortaya koyacak, birileri bu milletin verdiği vergilerle beraber dağları, teröristleri ve bu ülkeye kurşun sıkanları besleyecek, biz de onlara devlet olarak seyirci kalacağız, yok öyle bir şey. Gereğini yerine getireceğiz, hemen ivedilikle ve acil bir şekilde gereğini yerine getireceğiz. Neymiş 'müsaade etmeyeceklermiş', neymiş 'engelleyeceklermiş', ya herru ya merru...' Öyle bir şey söz konusu değil."

Soylu, görevlerini tam anlamıyla yerine getireceklerini vurgulayarak, "Devletin gücünü anlamayanlara şunu açık bir şekilde söylemek istiyorum, 6-7 Ekim olaylarında fırsat bulduğunu zannedenlere gerekli cevapları geçmiş olduğumuz dönemde en iyi şekilde verdiniz, verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bu PKK denilen terör örgütünün kimlerin maşası olduğunu, Türkiye'de kimlerin güzel ülkemizi yarınlardaki ideallerinden uzaklaştırmak için kullandırdığını biliyoruz, onlara yaptığımız şeylerle kime cevap verdiğimizi de biliyoruz." dedi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler